Сачева: Акцията на медицинските сестри е политическа. Искат ми оставката, защото спазвам закона

"Заветът"  от Добри Божилов
Акцията на медицинските сестри е политическа, зад тях стоят опоненти на управляващите.
Това заяви социалният министър Деница Сачева по повод окупацията на Партийния дом от пет сестри от синдиката на Мая Илиева по Нова тв.
В момента се въртим в кръг. Както има протести на майките на деца с увреждания за закона за личната помощ, така има на хора, които искат закона за социалните услуги, коментира още Сачева.
Според нея законът за личната помощ трябва да бъде прецизиран.
Законът за личната помощ няма да бъде отменян. Но до 30 юни трябва да внеса анализ и предложения за усъвършенстване на закона.
Иска ми се оставката затова, че спазвам закона. Законът е приет по искане на тези дами, които протестират. Това каза социалният министър Деница Сачева.
Законът за личната помощ и законът за социалните услуги са приети от НС с мнозинство. Защо след няколко месеца пак са обект на раздори, може само да гадаем, допълни тя пред bTV.
Проблемът с разговорите е, че с всеки нов идват нови и нови искания. Не ми е известен конкретния повод за сегашната акция”, заяви Деница Сачева. И обясни, че са проведени серия срещи с представители на медицинските сестри и са отпуснати допълнителни финансови средства.
Търси се целенасочена провокация, смята тя.

Нова, Фрог нюз