Властта изкара протестиращите медсестри терористи: Това е целенасочена провокация!

Това беше целенасочена провокация, медицинските работнички активизираха протеста си, когато стана ясно, че ще ги покажат по телевизията.
Това каза лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова във включване по bTV.
Изказването на Дариткова е емблема на всичко, което е ГЕРБ. Арогантност на фона неспазени обещания, притиснати до стената хора, и накрая НСО виновно, че не изхвърлило жените от сградата на Народното събрание.
Хора, като Дариткова, които нямат друг репер на поведение, освен примера на вожда си, спешно трябва да се върнат по родните си места и да забравят, че имат място във властта. 
И сега сестрите станаха „терористи“.!?!, коментира в мрежата Илиан Василев.
По думите на Дариткова протестиращата Бойка Анастасова е била в критично психологично състояние.
Дариткова постави под съмнение и адекватността на действията на НСО, които не успяха да я спрат да излезе на фасадата на парламентарната сграда на бившия Партиен дом в столицата. По-рано, шефът на НСО ген. Красимир Станчев излезе заедно с протестиращата на перваза на сградата.
Толеранс ще има, но медицинските сестри ще трябва да бъдат изведени от Партийния дом и предадени на полицията. Това заяви Красимир Станчев от НСО, който цяла нощ е прекарал заедно с медицинските сестри в Партийния дом, цитиран от news.bg.
Той бе категоричен, че насилие не е имало. Във връзка с таолетната кърпичка с кръв, пусната от прозореца от страна на Анастасова, Станчев свидетелства, че самите жени са се дърпали и не са били предразположени изобщо за разговори и диалог.
Станчев посочи, че и че още вчера вечерта, около 20 часа, когато е влязъл при медицинските сестри, една от тях го е посрещнала със заплахата, че ще скочи от прозореца.
12 часа се опитвахме по всякакъв начин да разговаряме с тях. Просто не исках да се качват по прозорците, поясни Станчев.
Още вчера вечерта МВР е било уведомено и от НСО са поискали съдействие. До този момент обаче реакция от страна на полицията няма. В сградата са били 5 жени и 5-ма души от НСО, заяви Станчев в отговор на въпрос за твърденията на медицинските сестри за „нахлуване“ на орда мъже в зала 140 на Народното събрание.
Служителите на НСО са разговаряли с тях, но реакция от страна на сестрите не е имало. Това е първи такъв случай за Националната служба и Станчев трудно намери определение за него – „някакъв вид терористичен акт или някакъв тип взимане на заложници…“ Очакванията му са били от МВР да изпратят по-обиграни за такива ситуации психолози, тъй като подобни случаи не са ресора на Националната служба по охрана.
Според него обаче не липсата на психолози от МВР е причина за нагнетяване на напрежението, нито реакциите на НСО, а самата нагласа на петти жени, която е била е целенасочена.
На въпрос дали са дали храна и напитки на барикадиралите се жени Станчев посочи, че не е имало защо да го правят, тъй като сестрите са си носили такива.
Служителите на НСО са загасили тока за кратко по тактически съображения, които Станчев не посочи.
На въпрос дали обаче очаква последствия за себе си от този инцидент, като някакъв вид наказание или забележка, шефът на НСО се усмихна и попита: „Последици за мен?“
Със сигурност имаме и ние грешки, допълни шефът на НСО.

1 коментар:

 1. Как са милионери шефовете на държавни болници при заплати до 6 593 лв.?
  https://19min.bg/news/8/106240.html

  Държавна тайна! Oт Министерството на здравеопазването (МЗ) отказаха да предоставят информация за заплатите на шефовете на държавните лечебни заведения, поискана от Сега, съобщава изданието. Ведомството се аргументира с мотива, че размерът на възнагражденията представлява лични данни. Подобно становище обаче нарушава Закона за достъп до обществена информация, тъй като тези болници имат статут на публични и се финансират от обществени средства. Въпреки отказа на МЗ, доходите им могат да бъдат видени в отчетите на болниците, публикувани на сайта на Министерството на финансите. От тази година шефовете на всички публични клиники, които имат договори с НЗОК са длъжни да подават имотни декларации пред Антикорупция. Според подадените декларации може да се види, че директорите тези лечебни заведения са неочаквано състоятелни. Декларираното имотно състояние силно се разминава с математиката. При максимално възможни официални заплати под 7 хил. лв. месечно и до 80 хил.лв. годишен доход - директорите на болници у нас притежават имущество за милиони.
  Проф. Генчо Начев е най-богатият болничен директор у нас, показват справките. Шефът на столичната Св. Екатерина изпъква с 15 апартамента и къщи, 514 декара гора и три коли, като едната от тях е "Порше". Кардиохирургът е декларирал налични 70 000 лева, а на влог държи 4 млн. лева, 350 000 евро и 567 000 долара. Отделно проф. Начев притежава дялове от дружества, вложил е над 1 млн. лева в инвестиционни фондове и има акции в три поликлиники в Унгария, Полша и Хърватия ...
  Началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски има два апартамента в София, през 2015 г. си е купил БМВ, ...
  Проф. Генчо Начев е най-богатият болничен директор у нас, показват справките. Шефът на столичната Св. Екатерина изпъква с 15 апартамента и къщи, 514 декара гора и три коли, като едната от тях е "Порше". Кардиохирургът е декларирал налични 70 000 лева, а на влог държи 4 млн. лева, 350 000 евро и 567 000 долара. Отделно проф. Начев притежава дялове от дружества, вложил е над 1 млн. лева в инвестиционни фондове и има акции в три поликлиники в Унгария, Полша и Хърватия ...
  Началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски има два апартамента в София, през 2015 г. си е купил БМВ, ...
  ....Финансови проблеми няма и новият управител на НЗОК д-р Дечо Дечев, чиято декларация пред Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) за миналата година е в качеството му на шеф на УМБАЛ Св. Иван Рилски.
  Д-р Дечев има депозити у нас и в чужбина от 237 000 лева и 260 000 евро, кара "Рено Каптюр" и има мезонет в Гърция. Шефът на здравната каса си е купил през 2017 г. магазин в София, притежава още два апартамента и къща с двор в столицата, както и три къщи в селата Рибарица, Чехларе и Негушево.
  Имотно-обезпечен е и директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски. Той е декларирал, че притежава 27 имота, повечето от тях придобити през 2015 и 2016 г. Три от тях са апартаменти в Бургас, има и три апартамента в Свети Влас, както и шест в Сандански. Д-р Миразчийски има и 26 ниви, четири джипа, участва в дружества и фирми и влага в инвестиционни и пенсионни фондове. Иначе на депозит държи 54 000 лева, а наличните му средства ..

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...