На връх 3 март: Путин намали цената на газа за България с 40%

"Заветът" от Добри Божилов
Цената на руския газ за България пада драстично - с над 40%. Това стана ясно навръх националния празник.
"Газпром" ще възстанови суми на "Булгаргаз", платени за вече доставения природен газ.
Подаръкът е символичен за великата дата и за приятелството между България и Русия.
Заслуга за намалението имат и преговорите на "Газпром" с ЕС.
"Постигнатото намаление е най-голямото в дългогодишните търговски взаимоотношения между "Газпром" и "Булгаргаз". То ще има значителен ефект върху топлофикационните дружества и българската икономика. Новата ценова формула ще се прилага ретроактивно, считано от 5 август 2019 г. Тогава "Булгаргаз" официално поиска от "Газпром" предоговаряне на условията на договора по отношение на цената", подчерта още Павлов.
Прилагането на новия ценови механизъм ще доведе до разлики в доставните цени, считано от 5 август до 29 февруари 2020 г.
Павлов допълни, че е редно разликата между цените да бъде възстановена на клиентите на "Булгаргаз".
За тази цел ще бъде поискано от регулатора да се утвърдят цени със задна дата от 5 август 2019 г. до 31 март 2020 г.
Новата цена по договора с "Газпром" ще се прилага от 1 март.
По първоначални изчисления "Булгаргаз" ще предложи на КЕВР утвърждаване на цени, които ще доведат до възстановяване в приблизителен размер на 150 милиона лева с ДДС.
В допълнение ще бъдат възстановени и суми на клиентите за месец март, посочи изпълнителният директор на "Булгаргаз".
Засега не е ясно ще се връщат ли пари и на клиентите на топлофикациите, варварски ограбвани от ГЕРБ и монополистите.
Но ако Булгаргаз ще връща на топлофикациите, трябва и те да върнат на народа... 70% от цената на парното идва от цената на газа.

12 коментара:

 1. Нека си спомним и чуем великият Константин Кисимов:

  Опълченците на Шипка

  https://www.youtube.com/watch?v=vBNS1GmF8ro

  ОтговорИзтриване
 2. ИСТИНА

  Свалянето на цената на руския газ е договорено на срещата между президентите Радев и Путин в Сочи преди 2 години. Радев накара Боко-тиквата след това да отиде в Русия и там само го информираха за договорката между президентите и ги изритаха в самолета. Путин потвърди тази договорка в телефонен разговор с Радев преди няколко дни. Това е истината. ТИКВАТА ПАК И ПАК И ПАК ЛЪЖЕ.

  След телефонния разговор между президентите Путин и Радев стана известно, че намаляването на цената ще е с 50%.
  Мутрата-българоубиец и счетоводителката МУ се пъчат с 40%.
  10-те процента са за мис Гащи от Барселона?

  ОтговорИзтриване
 3. Изслушайте 15 оказването на г-н Радев на форума в Петербург и ще видите и разберете ролята на нашият Президент, именно за този жест на г-н Путин! От трибуната на този форум г-н Радев засега и този въпрос, за скъпия газ. Г-н Путин му каза: Прав сте г-н Радев! Г-н Путин прави този подарък на българския народ, и който нито за миг не забрави своя ОСВОБДИТЕЛ. Не забрави загиналите руски и д-р.войници, както и българските опълченци!

  ОтговорИзтриване
 4. Петър Кунчев:
  С фалита на КТБ Боко и Шиши откраднаха 600 млн. долара от Газпром. С късното намаляване на цената ние, всички българи, платихме тези пари. Това е.

  ОтговорИзтриване
 5. Да престане тиквата да си приписва заслугите на Радев за газта, защото много добре знаем кой я договори.

  ОтговорИзтриване
 6. 30 години ни мушкаха с друга цена ,двойна от всички останали.вие се радвате


  ОтговорИзтриване
 7. Какъв Радев, какъв Путин бе, ПУТЬОВЦИ русофилски!!! Европейски съюз натиска ГАЗПРОМ от 4 години!!! Тъпи червени чутури!!!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Вярно е. Европа каза, че ако Русия не свали цените, те ще ни снабдяват с по- евтин газ. А понеже Русия няма икономика и печели единствено от продажба на горива и оръжие, както и от военни конфликти, Путин е принуден да сваля цените. Играе по свирката на Турция, Китайците направо го прекараха. Русофилите обаче, понеже нямат ценности, са готови на всичко само и само да станем задунайска губерния.

   Изтриване
 8. Гьвно срано.. Анонимна погливая криса.. Пошоль ты в ЗАДНИЦУ.. дебил
  ПИЗДАБОЛЬ ВОНЮЧИЙ

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Абе ти не знаеш ли човешки език, има толкова хубави български псувни! Показва колко си ограничен. Явно ти си Пошоль в ЗАДНИЦУ. Или поне вече си си дал своя на СССР. Ако искаш, ще си те напсувам на БЪЛГАРСКИ, тогава да видиш колко по- богат е родния ни език.
   О
   ХХХХХХХХО
   О

   Изтриване
 9. По принцип всички политици да лайнари.....но н мога да отрека помощта на Русия и загиналите войни-руски и български свободна България.Защото НЕ може и не трябва да си затваря човек очите за протегнатата ръка!Истината е,че ако не бяха помогнали русите,фесовете още щяха да ч***т вашите майки и сестри и да колят наред......а сега ближете задника на американците!!!!!Те да много свестни,няма що,искат да имат контрол на света,да,ама НЕ!!!!!

  ОтговорИзтриване
 10. По принцип всички политици да лайнари.....но н мога да отрека помощта на Русия и загиналите войни-руски и български свободна България.Защото НЕ може и не трябва да си затваря човек очите за протегнатата ръка!Истината е,че ако не бяха помогнали русите,фесовете още щяха да ч***т вашите майки и сестри и да колят наред......а сега ближете задника на американците!!!!!Те да много свестни,няма що,искат да имат контрол на света,да,ама НЕ!!!!!

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...