Бойко: Да се изгорят всички книги от тази в София до балотажа! Няма да позволя загуба...

https://www.helikon.bg/217729-%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0.html
Бойко Борисов е бил бесен от изборните резултати, които сочат към загуба на двата най-големи града на 2 тур.
Но не само това. Снощи той е бил ядосан и от несправянето на "структурите" с отделни задачи, които вредят много на общата среда. Една от тях е опитът да се забранят някой опасни за ГЕРБ книги, които "объркват избирателите" и вредят на евро-атлантизма.
Основният виновник е бестселърът на 2019 г. - "Задругата" на Добри Божилов. Бойко вече няколко пъти опитва да я ограничава, вкл. чрез глоби, забрани и изземвания, а някои престарали се структури на партията, дори гориха книги.
Но снощи премиерът е бил бесен. Крещя е: "Да се изгорят всички такива книги в София до балотажа, няма да позволя загуба..."
От сутринта малки команди на партията обикалят по някои по-малки книжарници, където е по-лесно да сплашат продавачите. За големите вериги се готвят данъчни и полиция...
Все още обаче "Задругата" може да се намери...
Книгата е хитът на книжния пазар тази година.
Тя излезе през март и веднага се превърна в бестселър. От тогава е постоянно в Топ 10 по продажби, а 6 седмици дори бе на първо място.
В нея се говори за тайна организация, създадена от цар Иван Шишман, за да помогне на оцеляването на българите през турското робство. Робството е именно "робство", което много дразни атлантиците.
Ролята на Русия в книгата, макар и не централна, е силно позитивна. "Това е обективната история, отразяваме я, трябва да сложим край на западните манипулации. Русия е помогнала много на България, и това е написано" - обясни авторът Божилов.
В книгата също така силно се подкрепят традиционните семейни ценности, което дразни привържениците на алтернативните ориентации.
"Семейството е помогнало на българите да оцелеят. Класическото патриархално хетеросексуално семейство. Не можем да измисляме обратни ориентации в 18 век и в българското Възраждане. Трябва да уважаваме своите ценности, и това няма да се промени в книгата..." - допълни авторът.
Срещу "Задругата" имаше доста провокации, но тя все пак е на пазара. Може да се намери в основните книжарници, или в Интернет:
Издателство Лексикон
BookPoint 
Orange
Store.bg
Хеликон
Сиела 
Ozone 

Г.Н.
(Тази новина отговаря на профила на изданието, описан в главата му)