Клошарите я съсипаха тая държава - бездомник виновен за палежа на склад с книги, които ядосаха властта...

https://www.helikon.bg/217729-%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0.html
Бездомно лице с нисък социален статус е виновно за таз-нощния пожар край Пловдив, в който изгоряха хиляди книги, неудобни на властта.
Информацията съобщи току що вътрешният министър, на специална пресконференция, заради големия интерес.
"Няма никакво съмнение, нашите органи събраха достатъчно доказателства - това е виновникът. Не търсете политически подтекст и заговори. Ние не горим книги, и насърчаваме свободата на словото..." - каза вътрешният министър Младен Маринов.
Припомняме, снощи изгоря склад на фирма, захранващата местните книжарници.
Основният губещ от огъня е бестселърът на 2019 г. - "Задругата".
Най-вероятно причина за пожара е именно тази книга, защото предният ден авторът Добри Божилов е получил предупредително обаждане, а няколко дни преди това трима гербери се опитаха да го пребият в столично кафене.
"Изгорели са основно "Задруги". В момента в България има 5-6 бестселъра, и само те подържат по-големи наличности. Останалите книги са с по 15-20 броя на склад и няма какво да изгори много. Но от "Задругата" огънят погълна 2000 броя" - обясни собственикът на склада.
Според него, днес бусовете са щели да тръгнат към търговската мрежа.
Наши източници от ъндърграунда ни съобщиха, че палежът е дело на криминално проявени, зависими от властта - основно футболни хулигани, наркомани и дребни крадци. Официално обаче, МВР търси да набеди не тези свои слуги, които ползва често за подобни поръчки, а някой непотребен - например клошар.
Припомняме, почти всички пожари, които изгориха неудобни на ГЕРБ сгради (Царските конюшни, Тютюневите фабрики) се оказаха запалени от клошари.
"Задругата" е хитът на книжния пазар тази година.
Тя излезе през март и веднага се превърна в бестселър. От тогава е постоянно в Топ 10 по продажби, а 6 седмици дори бе на първо място.
В нея се говори за тайна организация, създадена от цар Иван Шишман, за да помогне на оцеляването на българите през турското робство. Робството е именно "робство", което много дразни атлантиците.
Ролята на Русия в книгата, макар и не централна, е силно позитивна. "Това е обективната история, отразяваме я, трябва да сложим край на западните манипулации. Русия е помогнала много на България, и това е написано" - обясни авторът Божилов.
В книгата също така силно се подкрепят традиционните семейни ценности, което дразни привържениците на алтернативните ориентации.
"Семейството е помогнало на българите да оцелеят. Класическото патриархално хетеросексуално семейство. Не можем да измисляме обратни ориентации в 18 век и в българското Възраждане. Трябва да уважаваме своите ценности, и това няма да се промени в книгата..." - допълни авторът.
Срещу "Задругата" имаше доста провокации, но тя все пак е на пазара. Може да се намери в основните книжарници, или в Интернет:
Издателство Лексикон
BookPoint 
Orange
Store.bg
Хеликон
Сиела 
Ozone 

Г.Н.
(Тази новина отговаря на профила на изданието, описан в главата му)


3 коментара:

 1. Набзаем от съседния фирум:
  Шумахер Пет., 27/09/2019 - 06:24 (нов)
  Не искам да повярвам, че това е писано от магистрати...
  Много ми се ще да седна и да пиша поне един месец по въпроса! Не мога обаче. Нямам време и достатъчно здраве. Но тук има твърде начетени хора. Надявам се те да Ви започнат! Аз само ще маркирам схващанията си. Ако някой се интересува, разбира се.
  Вижте следното: всичко по-долу е Ваше дело!
  Благоевградският окръжен съд оневини Цанко Дренски (съпруг на депутатка от НДСВ Теодора Дренска) по дело за укриване на 200 хил. лв. ДДС. И сега обърнете внимание на „темпоритъма”/Ахмед Доган/, на правораздаването: Деянието е извършено през 1997 г., съдебният процес стартира през 2005 г., съдът се произнася 2014 г. Железни да са били доказателствата, щяха да ръждясат като "Титаник" на дъното на океана за тия 18 години.
  Добросъвестният читател на „Процесът” се пита къде е попаднал – тук, или в откачената фантазия на Кафка…
  Като доказателство за идентичността на тези две реалности е достатъчно да напомня малко скандали по темата: 50-100 стигат ли, за да изпитате срам?
  Злополучните кандидатки за КС съдия Венета Марковска (конфликт на интереси и търговия с влияние), зам.-шефката на Апелативната спецпрокуратура Галя Гугушева (неясни имотни сделки в особено големи размери), съдийката Веселина Тенева (неясни имотни сделки)… Прокурор Кокинов, прокурор Ситнилски, миналото /а и бъдещето!/ на следовател Пеевски…
  Мога много дълго да продължа поименната проверка на съмнителната слава. Мноооого дълго! Съдии, които вземат имоти като социално слаби, прокурори – хотелиери, кръг „Белите покривки”, списъка на Красьо Черния, кумицата на Цвъчко - шефка на СГС, Ченалова. Много от тези имена вече са нарицателни за всичко друго, но не и за правосъдие. На виден магистрат приписват думите, станали нещо като виц: „Мога да се корумпирам, мога и да не се корумпирам. Ти какво предлагаш?”
  Не твърдя, че няма честни магистрати. Невъзможно е да няма. Системата обаче не маргинализира ли всеки, който се прави на различен? Честният магистрат е заплаха за „колектива”, може да предаде четата… Той е като трезвеник на масата, вижда и помни всичко, но сам не участва в свинщината…
  Та си мисля дали подкупността на българския магистрат не е станала атестат за неговата автентичност. Но не съм го казал. Няма дело, само мисъл…
  Как пък за 30 години не осъдихте един политик? Ще кажете, че Прокуратурата повдига обвинения. Ами, добре. И че други събират доказателствата. Тогава обаче косвено ще обявите Прокуратурата за банда некадърници, а Вие оставате самото съвършенство...Извинете, но тогава остава въпроса Вие на едно място ли работите? И чии интереси защитавате?...Да помните, че Хр.Бисеров премина през Вас, съдиите, като експрес и заедно с всичките си престъпления отиде да отмаря в Швейцария, да речем? И целия този комфорт му беши осигурен от подписалите обръщението съдии "за осъзнато и отговорно поведение в защита на основните демократични ценности, човешкото достойнство и обществения мир"? Ами, ашколсун! И колко още политици "почерпихте" без присъда или с малка условна? А? А като се видяхте в ъгъла, започнахте да говорите за "демократични ценности"?...

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Шумахер Пет., 27/09/2019 - 06:24 (нов)
   ...Зошченко пише как в Русия по времето на Петър ІІ почти не съществували наказания за углавни престъпления. Вместо наказание обвиняемият плащал парична глоба, включително и за убийство. Наказателният кодекс тогава изглеждал също като меню в "Шератон". В него била посочена цената на всяко нарушение. Законът стоял на стража за интересите на човека с пари…
   Моля, помислете, дали и сега не е така...
   Мога да продължа списъка и с десетки други, Христо Бисеров, напр. Ще припомня само думите му: "Толкова неща знам, че е абсурд да вляза в затвора!" И не влезе...Изводите оставям на Вас. Ако ни Ви мързи, помислете, г-да магистрати...И това е само един от десетките случаи, с които мога да Ви запозная! Ако трябва да отговорите, "г-да защитници на демокрацията", единственото, което можете да направите е...само да мигате на парцали!
   Участие, съучастие и безучастие – това са трите причини за състоянието на съдебната система. По-горе стана дума за участието и съучастието. Безучастните са онези малки и опазили достойнството и съвестта си винтчета на системата, от които почти нищо не зависи. Тази първоинстанционна честност бързо бива коригирана по веригата нагоре.
   Така се ражда безразличието. Защото една отменена присъда е също и оценка за работата на един съдия. Старозагорският окръжен съд дава на бившия кмет на Сливен Лечков 3 г. затвор за злоупотреба със служебното положение. Пловдивският апелативен, а след това и Върховният касационен съд оправдават окончателно Лечков. Изобщо той уверено крачи по пътя на Софиянски и вече имаме още един съдебно сертифициран честен българин. Скоро пред приятели споделих колко ми се иска да нарека Софиянски „крадец”, но нямам право, човекът беше оправдан по всички дела, на които по едно време само в НСИ знаеха бройката…/макар че той преди време, подписа договор с "водата" при 17% годишна печалба за тях?!? Колко ли пари трябва да си прибрал, за да осигуриш такава печалба на чужда фирма 30 години напред/.
   Започвам да си мисля, че осъдят ли някой за корупция или далавери, той или е крал много скромно, или пък е профукал всичко и няма пари да "докаже" по съдебен път невинността си...И обратно, "законът" винаги се отнася много почтително към парите…
   Опитът учи как съдите!
   Какво се случи с виновниците за потопа в Аспарухово? Чета в „Стандарт“: „Окончателно: Няма виновни за потопа в "Аспарухово." Пардон, тук опитът показва точно обратното… Ще потърся друг случай. Ще проверя какво стана с жертвите от наводнението в Полски Извор. И там нищо. Ако там няма наказани, вероятно ще има при взрива на влака край Хитрино, където загинаха 7 и бяха ранени няколко десетки. И там нищо. Ще видя също колко души влязоха в затвора заради загиналите 15 души при взрива в завода в Горни Лом. И там нищо. В краен случай ще видя за осъдени заради изгорелите осем души във влака София-Кардам…И там нищо.
   Истината е, че няма да намерите осъден нито един от истинските виновници за жертвите от природните и човешки бедствия. И ще продължим да си мрем като кучета без история… Кой на пътя, кой във влака, кой под вода, кой от огън, кой от въздух… И никой няма да се трогне. Защото ние, братя, не сме част от гоблена...От Техния гоблен...
   Между другото, доклад на експерти от Института по пътна безопасност описва дълга серия от грешки и пропуски по шосето край Своге - от проекта и асфалта до знаците и мантинелите.
   С други думи искам да Ви река, че живота на песимиста в България е лесен. Прекалено лесен! Потвърждения за провал дебнат отвсякъде...

   Изтриване
  2. ....
   Шумахер Пет., 27/09/2019 - 06:24 (нов)
   Последното ми разочарование беше когато научих, че академик Антон Дончев, когото винаги съм смятал за светец, най-малкото заради "Време разделно", е член на Надзорния съвет на "Трейс груп", построила пътя за Своге!
   Засега от мен - толкова. Утре, ако имам възможност, ще продължа.
   Ако позволите за довиждане ще Ви припомня думите на Мирослав Найденов: "Ако си отворя устата, след един час няма да има държава!" Оттогава 5 години никой не го е виждал, чувал или прочел два реда от него! А, уверявам Ви, тук са се събрали четящи хора. Дано е успял да се скрие някъде в чужбина.
   Оставам Ви тези думи за размисъл - какво ли сте пропуснали, г-да магистрати и само едно ли е или "пропуснахте" държавата, та човекът говори така?
   Накрая ще се обърна към колегите си от форума:
   Помнете ги тия неща, бе братя! Важни са.

   Изтриване

Кажете си мнението...