Роден през 1823 г. гласувал в САЩ...


 Като избори по български може да бъде определен вотът в САЩ, като двете страни без друго вече бяха сравнени от авторитетното списание Форин Полиси. Президентът Тръмп ще даде на съд изборите в Уисконсин, където има повече подадени бюлетини, отколкото са избирателите в щата, а на практика 100% от гласувалите по пощата са за Байдън. Има и ред други неразбории.


Там Тръмп има право да го стори, тъй като разликата с противника му е под 1%. Американският закон дава това право само при въпросното условие и също при положение, че жалещият сам финансира повторното преброяване. На бюлетините. Тръмп има намерение да заведе искове и в щати, където самият той води, за да се видят гласовете за Байдън и да се демонстрират нередности, които според щаба на президента има при гласуването за конкурента му.

В оказалия се решаващ щат Мичиган, където разликата е повече от 1% и Тръмп не може да жали, съдебното дело по оспорване вече е заведено от Фондация Публичен интерес. Оказва се, че на изборите само в Детройт  – най-населения град в щата, са гласували 2503 починали, като рекордьорът е почти на 200 години – роден е през 1823 г., съобщава Фокснюз. 4788 са гласували на две места.  Подадени са 32 519 повече бюлетини, отколкото са избирателите.

 

Източник: Зов Нюз