Кубрат Пулев: Комунистите не ни даваха да четем, криехме книгите в тайници!

  Кубрат Пулев винаги ще мрази комунистите и не го крие! Това не му пречи да е пръв приятел с Бойко Борисов, който днес е пръв анти-комунист, въпреки че е бил член на БКП, а баща му е бил полковник в МВР.

loading...

Неприязънта на Кубрат Пулев към комунизма е наследствена. Той е възпитан в такова семейство и се гордее с този факт.
Всичко започва от времето на дядо му, който е имал няколко сладкарници из София. Когато комунистите идват на власт, те биват иззети от държавата и повече никога не се връщат на дядото на Кобрата.
Това кара не само дядо му, но и баща му да ненавижда комунизма. Именно така са възпитани и известните боксьори Кубрат и Тервел Пулеви.
„Аз няма как да не мразя комунистите и всички партии, свързани с тях. Така съм възпитан. Баща ми си вървеше из вкъщи и ги псуваше“, споделя Кобрата.
Едно от най-негативните неща, които боксьорът си спомня от комунизма, е свързано с книгите. Семейството му е притежавало много книги, забранени от тогавашната власт и затова се е принудило да ги крие в т. нар. „тайници“.

loading...
„Баща ми много четеше, вкъщи имахме всякакви книги, много от които бяха забранени. Криехме ги в тайници. У нас често правеха проверки, тъй като бяхме обект на доносници постоянно. Търсеха книгите, но не ги намираха.“ – споделя бившият на Андреа.
От години се знае, че той е близък с премиера Бойко Борисов. Двамата дори са празнували заедно празници.
Самият премиер неведнъж е казвал, че семейството му също е било репресирано от комунистите...
loading...

Източник: Зона 98