ГЕРБ докара до фалит и Народния театър...

След като докараха България до просешка тояга, некадърниците от ГЕРБ са на път да фалират и Народния театър „Иван Вазов”. Оказа се, че театралите мизерстват яко под „мъдрото” ръководство на любителя на чашката Боил Банов, пише „Галерия”.
Актьорите са признали, че институцията е пред фалит. Докато артистите и семействата им креят в нищета, министърът на културата Боил Банов си получава пълната заплата плюс екстрите, които съпътстват поста – над 6000 лева.
На този фон младите актьори от Народния театър получават обидните 400 лева, ако са на щат. Ако не са, положението е направо плачевно – едва 160 лева на месец…
Подобна е кризата и в другите театри, но от културното министерство се опитват да излъжат народа, че всичко е под контрол.
За капак най-големият театър в България се нуждае и от пари за ремонт на сградата, които в кризата, която ни набута ГЕРБ, едва ли скоро ще бъдат отпуснати.
Междувременно Боил Банов раздава пари на свободните артисти, за да запуши устите им, след като преди седмица те също се вдигнаха на бунт с искане за оставките на Бойко Борисов, Иван Гешев, Вежди Рашидов, Цвета Караянчева и Емил Кошлуков.
С други думи – в държавата на ГЕРБ цари тотален хаос, като въстанаха дори онези, които са на държавната трапеза.
Артистите от „Иван Вазов” разправят, че още на 10 септември директорът Мариус Донкин депозирал оставката си заради напрежението, което властта нагнети сред творците.
Даже актьорите, напук на немотията, събирали левчета, за да купят прощален подарък на своя шеф.
Безпорядъкът се превърна в модел на управление в България под властта на хунтата ГЕРБ.
Естествено, хаосът завладял и културата, която отдавна е оставена на автопилот от Боил Банов, които предпочита да мълчи за проблемите, като ги прикрива с будещи присмех „успехи”.
Целта е ясна – да се довърши мандатът и каквото още не е откраднато, да бъде присвоено, а след ГЕРБ и потоп.

 Народ.бг