Атанас Семов: У нас има борба кой да управлява корупцията

 В България има борба кой да управлява корупцията, а не кой да се бори с нея. Тази констатация направи конституционният съдия Атанас Семов.
„В правосъдната система на България работят изключително много качествени и почтени хора, но има и такива, които правят всичко възможно тя да е спъната в някои случаи. Въпросът обаче не е кой, а защо. Има политически и правни механизми, които позволяват това, и знаем част от тях.
Знаем за това как е възможно избирателно да се проверяват едни сигнали за корупция, а други да не се забелязват. Избирателно да се проверяват едни записи и снимки, а други не. Това са проблеми, които Брюксел вижда и на които поставя съвършено ясната диагноза – несъвместими с европейската ценностна система“, бе категоричен съдията пред бТВ.
Според него трябва да се притесняваме и от това, че българската власт непрекъснато лъже гражданите си и Европа за реформи, промени и напредък.
„Шамарите трябва да се раздават с думи и политически оценки. Това направи и Брюксел на два пъти тази седмица. Това, което видяхме и чухме, е, че България е орезилена. Европа отдавна вижда и разбира, но вече е готова и да действа“, коментира Семов.
Докладът на Европейския парламент трябва да се чете като насърчаващ българската нетърпимост към безобразията. Той не може да реши проблемите в България, но може много ясно да насърчи решаването им, посочи още конституционният съдия. И допълни, че не била резолюцията на ЕП да „мине тихо като през пустиня и да потъне в пушилката на джипа“.
Семов бе категоричен, че е недопустимо отново този доклад да мине тихо като през пустиня и „да потъне в пушилката на джипа“.
„Трябва да покажем много ясна воля на нетърпимост към безобразията. Това е, което в най-голяма степен ни отделя от Европа“, каза Атанас Семов.
По думите му най-много трябва да се притесняваме  от констатацията за рецидив.
„България 14 години е в ЕС, 14 години получава доклади от ЕК с ясни и конкретни критики и не е направила почти нищо. Това е най-тревожната констатация в доклада“, смята конституционният съдия.
„Резолюцията на Европейския парламент е едновременно шамар и надежда – подкрепа за европейската нормалност в България и е време да се върнем към нея“, смята Семов.
Конституционният съдия определи промените в основния закон, които внесе в парламента ГЕРБ, като „конвулсия на политическия режим“.

1 коментар:

 1. ПИСНА МИ НЯКАКВИ ЗАДНИЦИ С МУСКУЛИ И ЕДИН ПРЪСТ ЧЕЛО ДА МИ ОПРЕДЕЛЯТ ДНЕВНИЯ РЕД!

  Единствените трима действително достойни интелектуалци стоящи твърдо зад Борисов са Стъки, Кобрата и Сталийски. Дет се вика, по формата на главата ще ги познаете. Ако им сложиш и по едни цици, кметът на Кърджали почетно гражданство ще им даде. И килим за чеиз, щото и те вулва носят.

  Общото им културно наследство пък би могло да бъде събрано в чекмедже. Или в бурсетка. Или в кондом.

  По този повод нека ви кажа един виц: Отишли Бойко Борисов, Влади Горанов, Валери Симеонов, Делян Пеевски и Иван Гешев на почивка в Дубай…

  Ами, това е. Вече може да се смеете.

  Васил Петев

  Yoko Zaharieff: Малииии, ти гледай Кобрата да те не пипне, че и ти с цици ще се сдобиеш ….

  Васил Петев: Yoko Zaharieff, Е, то точно там е проблемът, страха. Именно заради тоя селски страх насаждан 30 години, именно заради него сме тук! Не споменавай Маргина, не пиши за Пеевски, не говори за Борисов…Ти, Йоанке, си трай, на мен обаче ми писна някакви задници с мускули и един пръст чело да ми определят дневния ред. И за да бъда напълно ясен – майната му на Кубрат, Стъки, Сталийски и всички с подобен ген! Просто – майната им. Дори нямаш идея – колко голям проблем е този твой отговор!

  http://afera.bg/wp-content/uploads/2020/10/KOMUN78.jpg
  http://afera.bg/wp-content/uploads/2020/10/KOBRA31.jpg

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...