Мълния! Путин уреди мир в Нагорни Карабах! Спаси хиляди животи в следващите дни... Войната, която Ердоган запали, приключи...


Външните министри на Русия, Азербайджан и Армения приеха съвместен документ за спиране на огъня в Нагорни Карабах, съобщи дипломат №1 на Русия Сергей Лавров след консултациите в Москва, предаде ТАСС.
Министър Лавров съобщи, че на преговорите в Москва относно конфликта в Нагорни Карабах е постигната договореност за прекратяване на огъня, считано от 12:00 ч. на 10 октомври.
Параметрите на режима на прекратяване на огъня ще бъдат съгласувани допълнително.
"Виждала съм Сергей Викторович Лавров в различни ситуации. Мислех, че го познавам. Оказва се, че го опознах едва днес. След 11 часа преговорен маратон. Маестро", коментира говорителката на руското Външно Мария Захарова и публикува снимки от преговорите във Фейсбук.
Преговорите Карабах на ниво външни министри започнаха в Москва днес по покана на руския лидер Владимир Путин. Сергей Лавров, Джейхун Байрамов и Зохраб Мнацаканян започнаха разговорите днес следобед.
По-рано Мария Захарова заяви, че в петък в Москва ще се проведат консултации между Азербайджан и Армения на ниво външни министри.
"Външните министри пристигат в Москва и днес ще започнат да работят с руския външен министър Лавров. Очакваме тази среща да започне в три следобед", каза Песков пред репортери.
От Кремъл съобщиха, че късно снощи руският президент е провел поредица от телефонни разговори с лидерите на Армения и Азербайджан.
През последните дни руският президент неведнъж призова страните към примирие и преговори. Военните сблъсъци, най-големите в региона от 1994 година насам, не стихват от 27 септември.

Източник: Епицентър.БГ