Внушава се идеята, че завинаги ще бъдем заплашени

 Тези, които си мислят, че ще е за кратко се лъжат. В момента се коментира как първите ваксини нищо няма да променят. Внушава се идеята, че завинаги ще бъдем заплашени. 

Тези, които си мислят, че е за спасяване на човечеството - също се лъжат. Нима спасиха Африка от бедност? Нима я спасиха от болести? World's 26 richest people own as much as poorest 50%, says Oxfam. Тези, които си играят с думичката конспирация - трябва да спрат, защото всичко го има описано и предложено от корпорорациите през последните години. 

Членовете на Световния икономически форум са далеч от изключителни "Филантропи". Докато гледате новините за броя на умрелите, корпорациите създават иновации за милиарди. (Meet Amazon One, the fast, convenient, contactless identity service that uses your palm – just hover to enter, identify, and pay.) напр. Тези, които се опитват да внушат на хората, че щом е в Световен мащаб - значи така трябва да бъде и е законно - също бъркат. На всички вече е ясно, че е в световен мащаб. 

На всички е ясно, чи има вирус, който е неприятен. Но не и фатален. Хората са преживявали много такива вируси. И правителствата не са си мръдвали пръста. Все пак живеем на жива планета. Има вируси, които са в пъти по-страшни, но сега останаха на заден план.
 
Изведнъж най-богатите хора в света заявиха, че ще ни спасят. Това е защото този вирус се ползва за повод. Повод за въвличане на всички в една нова игра. Каква точно ще се случи - частично описано в страницата на: https://www.weforum.org/platforms
 

Но е добре да бъде четено между редовете. Никой политик или бизнесмен не издава точните си помисли. Няма такова нещо като безплатен обяд. Now is the time for a 'great reset' - още юни месец беше готова платформата. Толкова бързо измислиха план и технологии за справяне? Или е било подготвяно и осмисляно дълго време? Има ли възможност такава мащабна кампания да бъде направена за това кратко време? 

Не. И не става въпрос само за партии и кредити. Става въпрос за съвсем нови правила и не вярвам, че ще ни харесат. Аз обичам новите технологии. Ваксинирам и детето си. Поне за задължителните ваксини. Вярвам в успеха на науката. Но когато науката позволи тотален контрол и ограничаване на свободата ми се чувствам притеснена.
 
За това се говори отдавна, но какво ни носи, освен ползи? Fourth Industrial Revolution.
 

Автор: Михаела Йотовска, Фейсбук