Парите ви в основните банки у нас могат да бъдат източени от 10 годишно хлапе. Топ ИТ спец проведе демо на живо... На банките не им дреме, защото е за ваша сметка...

"Заветът"  от Добри Божилов

Един от най-популярните ни ИТ експерти - Светлин Наков - управител на "СофтУни" проведе нагледна демонстрация колко лесно е да ви източат банковите сметки.

При това - без после банката да ви върне парите. В условията си са предвидили такива правила, че да е за ваша сметка. Затова и нехаят, и не инвестират в сигурност.

Ето какво публикува Наков на стената си във Фейсбук:

"Днес демонстрирах на живо на DigiPay 2020 конференцията как 10-годишно дете може да източи всичките ви пари от ХХХбанк (името на банката е редактирано, поради неясни законови изисквания за свободата на словото в подобни случаи, но може да се види в профила на Наков - бел ред.) и още няколко големи български банки през недъгавото им онлайн и мобилно банкиране.
За съжаление отново няма да има реакция. На банките не им пука, защото ужилени са потребителите, не самите банки.
Демото ми е с XXXбанк, но потенциално работи и с останалите банки, които ползват мобилно приложение за авторизация на транзакциите вместо хардуерен токън."

Г.Н.