НАГЛОСТ, ПОДПЛАТЕНА С ПАРИ: Една секретарка в душата си, сега милионерка, смята наркоманчето, което е отгледала, за невинно...

"Заветът"  от Добри Божилов
НАГЛОСТ, ПОДПЛАТЕНА С ПАРИ
 Нагла, проста, самозабравила се женица, която смята, че парите те правят недосегаем.
Останала завинаги духом на секретарското място, където правиш много компромиси с достойнството си, за да се покатериш нагоре.
Един безмозъчен политик /въпреки прякора му Мозъка/, се отрече от сина си, за да запази политическата си кариера. Обаче генетиката е точна наука. Боклvк си, бокvк е и синът ти!
И по наглост подобен на теб!
Отказал да отговаря на полицаите, започнал да ги плюе при излизането от ареста. Дори не осъзнава говед?то в какво е съучастник. Качило се е на мощния джип с пълното съзнание, че ще го кара надрусан наркоман!
Едни удобни свидетели, които започнаха с версията за оправдаването на наркоманчето. Докато всичко се размие. Нищо чудно наркоманчето да се измъкне с условна присъда след години, когато общественото недоволство е само спомен.
А ние забравяме. Помните ли Виктория Маринова? Сещате ли се какво правеше, какво говореше, какво разследваше? Спомняте ли си как беше убита! И пак случайно. Случайно убиват у нас неудобните. С инциденти.
България, 2020 година. Територия, населена с примирени, но злобни овце, чакащи кротко заколението си, но хапещи се една друга в безсилието си....