Затвориха капака на тенджерата под налягане и сега се чудят как да оправдаят тоталната карантина

"Заветът"  от Добри Божилов
Както предполагах, резултатите от бързите тестове, в прочита на Щаба, с тези минимални резултати, под 1 процент заедно с IgM и IgG. На полицаите.
И как го прочетоха, че няма нужда от подобни изследвания, които им препоръча Медицинския съвет?!
Дявол чете евангелието. А епидемиолозите вероятно ще го прочетат, че няма данни за епидемия, няма изобщо данни за проблем от мащаб, който да предполага взетите мерки.
Явно е че има огромна полза от подобни тестове и серологични проучвания. Най-малкото защото дават нови знания.
Ще го интерпретират и че ниските показатели означават, че населението няма имунитет.
Което означава, че така може да продължи безкрайно с тоталната карантина, защото те ще чакат да получат доказателства за изграждането на имунитет, докато най-вероятно имунния статус на българското население различен от този на италианците и испанците изобщо другите.
Изобщо затвориха капака на тенджерата под налягане и сега се чудят как да оправдаят тоталната карантина. Защото НЯМА данни за емидемия или това е първия случай на епидеия без заразени /600 души са статистическа грешка/.
Май ще излезат прави тези които казаха, че поради добрия имунизационен календар, у нас просто няма да има толкова заразени и нещата ще минат много по леко отколкото сезонния грип. Но се чудя кой ще плаща огромните сметки?!

Илиян Василев
Фейсбук