Избори 2024
Писателят Добри Божилов е кандидат с:
Бюлетина 4, Преференция 117 - за Европейския парламент
Бюлетина 4 - за НС
Коалиция "Ние, Гражданите"

Започва геноцид над учителите. Намаляват им заплатите... За диктатура е опасно да има мислещи хора...

"Заветът"  от Добри Божилов
В очевиден опит да укрепи диктатурата си, Бойко Борисов вдигна мерника на... учителите.
Решение прилича на онази злокобна заповед на първия китайски император, който наредил да си избият всички учители и учени, защото мислещото население е опасно за властта.
Познанието трябва да е само за елита.
И ето какъв е резултатът (публикация 1:1 от DarikNews):
Учителите ще получат пълните си трудови възнаграждения, ако в условията на дистанционното обучение имат поне 5 астрономически часа дневна натовареност и 25 часа седмична.
Това е записано в заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев от 31 март, публикувана на сайта на Регионалното управление на образованието в София.
В документа се посочва: „За дните, отчетни като работни, се дължат уговорените възнаграждения, съгласно колективен трудов договор/и или вътрешни правила за работна заплата”, се посочва в заповедна.
Това означава, че ако средно един учител отделя по 25 часа всяка седмица за подготовката на уроци и представянето им във виртуална среда, няма да има промяна в заплатата. При намалена продължителност на работното време обаче възнаграждението ще бъде намалено пропорционално.
Така, ако вместо 25 часа учителят има 20 работни часа (20% по-малко), то и заплатата му ще бъде намалена с 20%. Колко е работил всеки един педагог пък отчита директорът на учебното заведение", гласи разпореждането.