Бойко: Путин ни пусна вируса, той спонсорира и книги, които да ни извадят от ЕС...

https://m.helikon.bg/223001-%D0%97%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82.html
"451 по Фаренхайт". Помните ли тази книга и едноименния филм. Очевидно започваме да ги виждаме на живо. Днес в Пловдив, активисти на младежката организация на ГЕРБ публично изгориха първите 50 копия от "Заветът" - книга излязла преди 10-на дни, и вече вбесила властта.
Събитието при това бе широко прокламирано, в присъствието на почти всички медии от града на тепетата, които е всеизвестно, че се контролират от управляващите. Дори въвеждането на карантина не може да го спре. А и тия дето следят спазването на карантината, нали и те са от ГЕРБ.
"Стъпката е малка, но е показателна. С малки стъпки се започва, накрая се постига голяма и завършена цел. 50 книги са малка част от тиража, но до няколко седмици ще видите много по-добри резултати" - така коментира Пеньо Пиронков - трети помощник-секретар на ГЕРБ в Пловдив.
А млада активистка каза, че това не е цензура, нито може да бъдат сравнявани с Хитлер, защото това не било книга, а "чиста пропаганда".
"Книга е нещо с художествена стойност, което образова хората и ги учи да стават по-добри граждани. Не всяка драсканица е книга, ние правим услуга на държавата с това "прочистване" - каза момичето.
Припомняме, веднага след излизането и, активисти на властта започнаха да я изкупуват от книжарниците, за да не може да стигне до хората. Днес очевидно се организира и първата "клада".
По-рано през деня, премиерът Бойко Борисов  обяви авторът на книгата за основна заплаха за България. Той каза, че тя застрашава членството ни в ЕС и като държавник се бори да ни спаси в "атлантическото семейство"  и да опази бъдещето на България.
"Тук една книга е станала фурор само за 1 седмица. Това не е книга, а е политически популизъм, тя затова се харчи, целта и е да ни извади от НАТО и ЕС, и да ни хвърли в лапите на Путин. И докато аз се боря с вируса, опитвам се да спасявам всеки един живот, вие ме занимавате с глупости като някакви книги" - каза ядосан Борисов.
И добави: "Мисля, че не е случайно всичко. Излиза книгата, народът започва да се опива от илюзиите на Източната мечка, и в същото  Путин ни пуска вируса. Едната хибридна атака помага на другата. Не бих се учудил, ако накрая излезе, че Руското посолство е платило за тази книга..." - каза Борисов.
Припомняме, преди около 10 дни излезе  "Заветът", като още в първата си седмица в книжарниците влезе в класациите за "Топ 10". В някои от тях дори е на първо място.
Вече се говори за "летящ старт" и бъдещ "бестселър".
Книгата е продължение на миналогодишния хит "Задругата". Тя обаче е с отделен сюжет и може да се чете и самостоятелно. Също като първата книга, представя нов автентичен поглед върху българската история, като възстановява понятия като "турско робство", на мястото на официалното "съжителство". Също така, ролята на Русия в историята отново е позитивна, което съответства на реалните факти. Но това се разминава със заповедите от Брюксел, Русия да е единствено враг.
Заради тези обстоятелства, тя вече си навлече гнева на атлантически и неолиберални среди.
А заради въздигането на традиционното семейство, възроптаха джендъри и алтернативни ориентации.
Опитите да се саботира единствено и направиха реклама и това е една от причините тя да привлече вниманието на хората.
Основната причина обаче е съдържанието. То е силно патриотично, показва как българите могат да са победители в историята, дори в най-тъмния си период. Период, от който предпочитаме да отвръщаме поглед. Но щом тогава сме могли да намерим светлина и да надделеем над тъмнината, защо да е невъзможно и днес?
Може би това тревожи Бойко, да не намери народът изход от тъмнината, в която го държи...
Та "Заветът" ще ни вади от ЕС, Бойко се бори, не го занимавайте с глупости...
Ако пък ви се чете интересна книга, има я в книжарниците, може и он-лайн да се поръча, от ТУК...
Orange
Ozone
Сиела
BookPoint

Г.Н.
(Тази новина, отговаря на профила на изданието, посочен в главата му)

4 коментара:

 1. Отровата ,която излиза от устата на такива мърши и необразовани простаци ,не прави впечатление на никого ,най–малко на големи хора от такъв калибър !!!Много дребни мишлета сте за голямата политика !!!

  ОтговорИзтриване
 2. Отровата ,която излиза от устата на такива мърши и необразовани простаци ,не прави впечатление на никого ,най–малко на големи хора от такъв калибър !!!Много дребни мишлета сте за голямата политика !!!

  ОтговорИзтриване
 3. Ще си кажа мнението че Бойко мутрата не е никой да прави каквото си иска!
  Русия ще бъди с/ъс Нас и толкова!!!!!

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...