60 хиляди човека всеки ден в метрото... Карантина по Бойко...

"Заветът"  от Добри Божилов
50-60 хиляди души пътуват всеки ден с метрото в момента. Това обяви  шефът му инж. Стоян Братоев.
Тези думи показват, че има драстичен спад, спрямо нормални условия, но въпреки това цифрата е умопомрачаваща, на фона на бутафорната карантина на Бойко, Мутафчийски и цялото "кралско" воинство.
Реално карантина не съществува, защото в затворените помещения, каквито са спирките, действа вирусо-разпространяваща вентилация. Още по-зле е вътре в самите вагони.
Т.е. правим си карантина, но 60 хиляди човека постоянно обменят генетичен материал...
Директорът обями, че допълнителни мерки за сигурност се въвеждат.
С видеонаблюдение ще се следи дали пътниците спазват дистанция помежду си, докато чакат влак на пероните. Ще се използват и предупредителни гласови съобщения по радиоуредбата в чакалните на подземната железница.
Мерки се прилагат още от началото на пандемията, припомни шефът. Първо са въведени дезинфекции – неколкократно на ден, миене през нощта, аудио-визуалните съобщения и клипове.
„Имаме до 600 камери, следим да няма струпване на хора. Напомняме, призоваваме, но нямаме правомощия да налагаме глоби“, подчерта инж. Братоев.
„Стараем се каквото можем и е необходимо – да го правим. Няма да преустановим работа. Колкото и да са намалели, пътниците имат нужда от нашите услуги. Аз съм оптимист, надявам се до няколко седмици борбата с коронавируса да даде резултат“, допълни шефът на столичното метро.
Изпитанията на третия метродиаметър продължават. Трябва да се отмени извънредното положение, за да говорим за откриване на нов участък, допълни Братоев.
Нормално в София пътуват 300-350 хиляди човека на ден.