Николай Василев: През декември изхарчихме 6 млрд, но не мога да ви кажа за какво

"Заветът"  от Добри Божилов
През декември м. г. изхарчихме 6 млрд, но не мога да ви кажа за какво.
Но сега щяха да са ни в помощ. Най-лесно е да се вземат пари и да се изхарчат.
По-трудно е да се спестят пари. Бих предложил да се направи мораториум за купуване на луксозни кори от институции. Може 1 година да си караме старите коли.
Това каза по БТВ бившият министър на икономиката Николай Василев. Ето какво още каза той: „Сега с лека ръка да изхарчим 10 млрд. няма нужда.
За мен имотите отдавна са надценени. Те отдавна са паднали драстично. Според мен безработните ще са повече от 100 000. Вместо това по-добре държавата да им плащат, за да работя.
Ако намалее строителството, много от работниците могат да участват в почистване на много места. Тежки месеци предстоят. Ако медицината позволи да се върнем към нормалния режим, ще е по-добре.
Не трябва да има държавни банки. Рано или късно те се превръщат в банки, които отпускат кредити на определени хора.  Заемът е подкрепа. Сега сме в началото на кризата.
Темата е в развитие. България се справя добре, за разлика от по-големи държави. Изненадани сме, че добре стои в международен план. Подкрепям и подкрепата по схемата 60 на 40.
Критиците казват, че държавата трябва да плати 100 процента от разхода на бизнеса. Това не е много коректно.
Държавата трябва да подкрепя хората за периода на извънредното положение. Светът допусна огромна грешка. Държавите харчат много. България, обаче има излишъци, което е добре. Какво значи фирми с хилядолетна история да вдигат бялото знаме. Има много други неща, които може да се случат. Това значи лошо поведение. 2008 г. прилича на 2019 г. Всички са добре, но след това идва нещо лошо.

ФрогНюз