Ново охулване на България: 33-годишен "българин", арестуван по подозрение, че е убил 62-годишната си партньорка

"Заветът"  от Добри Божилов
33-годишен българин, арестуван по подозрение, че е намушкал до смърт своята 62-годишна холандска партньорка и подпалил тялото й в Иданя-а-Нова (централна Португалия), бе освободен от затвора, дори и след като направи самопризнание за престъплението, пише Portugal Resident.
Новината шокира местната общност, докато за двете дъщери на жертвата, които живеят в Швейцария, се казва, че са ужасени от инцидента, допълва таблоидът Correio da Manhã.
Според доклади, съдията освободил мъжа, защото все още не било ясно дали тялото всъщност е на Айрис Абас, тъй като ДНК тестът все още не е бил извършен по време на разпита му.
Всички останали доказателства били напълно игнорирани, като например фактът, че мъжът е признал, че я е убил.
Също така се твърди, че били „игнорирани“ съобщения от съседи, които твърдят, че е имало „история на насилие, претърпяно от жертвата Айрис Абас, от ръцете на по-младия ѝ партньор Христо Пеев“.
Овъгленото тяло било открито в малък навес до къщата, където тя често прекарвала времето си. Смята се, че е била убита в четвъртък, 16 април, въпреки че тялото ѝ е намерено едва на следващия понеделник, 20 април, съобщиха от полицията. Според съобщения в пресата, съседка отишла да я търси в петък (17 април) и точно тогава Пеев дошъл пред вратата на къщата на Айрис и казал, че е отишла в Швейцария, за да посети дъщерите си.
Това веднага породило подозрения, тъй като границите на страната са почти напълно затворени и съществуват ограничения за полети поради продължаващото извънредно положение.
Според таблоида, прокуратурата ще оспори решението за освобождаване на мъжа според режима „Termo de Identidade e Residência“ - при който човек е освободен, но не може да напусне страната и трябва да докладва ежедневно в местно полицейско управление.
Айрис Абас живеела в Иданха-Нова от близо 20 години и била любим член на местната общност. "Тя водеше алтернативен начин на живот и всички много я обичаха", казва близък приятел на жертвата, който наскоро я е посъветвал да подаде жалба срещу мъжа. Пеев, твърди приятелят на жертвата, идваше в къщата ѝ, когато му скимнеше, и те "постоянно се караха".
Очевидно западняците са се изродили, до степен да пускат убийци. Но българите трябва да сме лоши и охулени, за това че човек с наш паспорт е убиец. Не българин, а просто докопал се някак до паспорт.