Цветанов изгонен, хванали го да чете книга... Щял да стане по-умен от Боко...

https://www.helikon.bg/217729-%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0.html
Цветан Цветанов е бил изгонен от ГЕРБ, не поради официалните причини, а защото го хванали да чете книга, която вбесява Бойко Борисов, и е абсолютно забранена за докосване.
Това е "Задругата" на Добри Божилов, която се превърна в бестселър и от няколко месеца докарва до лудост атлантици, неолиберали, фенове на турското робство, и разбира се - Бащицата...
Цветанов бил хванат с нея и веднага отведен на разпит при Бойко. Там той опитал да се оправдае, че я чете не от интерес, а "за да проучи врага". Книгата е много опасна, клати атлантическата ориентация и прокарва еретични тези като тази, че "турско робство е имало, а Русия е добра".
Цецо казал, че трябва да се проучи всичко това, за да се измисли противодействие.
Бойковистите обаче не се хванали и единственото решение за него било позорно изгонване от ГЕРБ.
Фактът, че правилата важат дори за втория в партията се превърнал в много сериозно поучение за всички останали.
В ГЕРБ книги не се четат, нито се прави нещо друго, което може да превърне някой в по-умен от Вожда. По изключение се чете само това, което Бойко е позволил  - неговата собствена книга, която издаде в съавторство с известна журналистка скоро, и също - абсолютният световен шлагер "Винету". Но нищо друго.
Припомняме, "Задругата" излезе през март и веднага се превърна в бестселър. От тогава е постоянно в Топ 10 по продажби, а 6 седмици дори бе на първо място.
В нея се говори за тайна организация, създадена от цар Иван Шишман, за да помогне на оцеляването на българите през турското робство. Робството е именно "робство", което много дразни атлантиците.
Ролята на Русия в книгата, макар и не централна, е силно позитивна. "Това е обективната история, отразяваме я, трябва да сложим край на западните манипулации. Русия е помогнала много на България, и това е написано" - обясни авторът Божилов. Именно позитивните про-руски послания са конкретната причина за настоящите конфискации, свързани с "шпионския скандал".
В книгата също така силно се подкрепят традиционните семейни ценности, което дразни привържениците на алтернативните ориентации.
"Семейството е помогнало на българите да оцелеят. Класическото патриархално хетеросексуално семейство. Не можем да измисляме обратни ориентации в 18 век и в българското Възраждане. Трябва да уважаваме своите ценности, и това няма да се промени в книгата..." - допълни авторът.
Срещу "Задругата" имаше доста провокации, но тя все пак е на пазара. Може да се намери в основните книжарници, или в Интернет:
Издателство Лексикон
BookPoint 
Orange
Store.bg
Хеликон
Сиела 
Ozone 

Г.Н.
(Тази новина отговаря на профила на изданието, описан в главата му)