Бойко забрани тази книга да се чете в ГЕРБ! Който го хванат, губи всички постове и облаги...

https://www.helikon.bg/217729-%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0.html
Истерията около най-хитовата книга на годината взе нови измерения. Премиерът Бойко Борисов официално е забранил на всички членове на управляващата партия да четат "Задругата" на Добри Божилов.
Забраната е абсолютна, а наказанията са сурови - който съгреши и бъде хванат да чете, или дори само да е в ръцете му, ще бъде незабавно уволнен от всички държавни позиции, и ще загуби всички облаги.
"Тази книга е опасна за България. Тя прокарва анти-европейски и анти-атлантически тези, изкарва Русия добра, и се опитва да смени ориентацията ни. И не само това - авторът очевидно има умението да пише, и го е направил добре и убедително. Много хора могат да се подведат. Единственото решение е просто да НЕ се чете" - обявил Борисов.
Един от юристите на партията пък коментира, че ползването на думи като "турско робство" противоречи на добрите отношения с Турция, и е в нарушение на договора за добросъседство. Търсят се начини авторът да бъде глобен и да бъде заставен да "спазва закона"...
"Задругата" излезе през март и веднага се превърна в бестселър. От тогава е постоянно в Топ 10 по продажби, а 6 седмици дори бе на първо място.
В нея се говори за тайна организация, създадена от цар Иван Шишман, за да помогне на оцеляването на българите през турското робство. Робството е именно "робство", което много дразни атлантиците.
Ролята на Русия в книгата, макар и не централна, е силно позитивна. "Това е обективната история, отразяваме я, трябва да сложим край на западните манипулации. Русия е помогнала много на България, и това е написано" - обясни авторът Божилов.
В книгата също така силно се подкрепят традиционните семейни ценности, което дразни привържениците на алтернативните ориентации.
"Семейството е помогнало на българите да оцелеят. Класическото патриархално хетеросексуално семейство. Не можем да измисляме обратни ориентации в 18 век и в българското Възраждане. Трябва да уважаваме своите ценности, и това няма да се промени в книгата..." - допълни авторът.
Срещу "Задругата" имаше доста провокации, но тя все пак е на пазара. Може да се намери в основните книжарници, или в Интернет:
Издателство Лексикон
BookPoint 
Orange
Store.bg
Хеликон
Сиела 
Ozone 

Г.Н.
(Тази новина отговаря на профила на изданието, описан в главата му)