ФБР арестува трима наркопласьори, конфискува 10 хиляди ЛевКойна... Разплащали се в нашите пари...

https://www.facebook.com/groups/1953633988287679/
10 хиляди български ЛевКойна са конфискувани при акция на ФБР в щата Небраска. Парите са част от намереното у средно голяма група нарко-пласьори.
Арестувани са и тримата "топ-тартори", което се счита за голям успех на бюрото. Агентите обаче били изненадани да установят, че дилърите са се разплащали в различни крипто-валути, вкл. българската ЛевКойн.
Тя съществува от по-малко от 2 години, но вече има сериозен интерес към нея. Вероятната причина да я ползват в САЩ е високата и защитеност и анонимността на транзакциите.
По принцип, планът за ЛевКойна е да бъде българска национална крипто валута и да се ползва у нас, поясни създателят и Добри Божилов. Но чисто технически, няма как да се забрани и на американци да се включат в системата, и да се разплащат. Носещата конструкция на всичко е Интернет и достъпът е глобален.
"Към крипто валутите има интерес от престъпния свят. Не можем да го избегнем. Но всъщност престъпниците имат интерес и към долари и евра, което едва ли е причина да гледаме на криво самите долари и евра..." - допълни Божилов.
Левкойнът има няколко хиляди фена в България, които копаят, налице е и група във Фейсбук - ТУК...

Г.Н.
(Тази статия отговаря на профила на изданието, както е представен в главата му)