Писател: Даваме 3% от БВП за самолети на веднъж, това е все едно САЩ да дадат $700 млрд. Вижте има ли подобна безумна сделка в историята им...

https://www.helikon.bg/217729-%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0.html
Да припомним: Патриотите имаха предизборно обещание за 300 лв. пенсия, но не и за купуване на F16... Парите за двете са еднакви...
А иначе, атлантиците направо блестят от мозък.
Било крайно време, отдавна "трябвало" да се купят нови самолети...
Да де, ама освен, че "трябва" това, също така "трябва" и пенсиите да не са по 100 евро, да имаме магистрален пръстен, да караме нови коли, а не таралясници, и за лечение на деца да не събираме пари с SMS-и.
За много неща трябват пари в живота, и умните хора мислят, преди да харчат ограничения ресурс.
Ние трошим около 3% от БВП еднократно за изтребители.
Това е равносилно на САЩ еднократно да си купят изтребители за 700 милиарда долара.
Вижте има ли някъде в историята им подобна безумна сделка и ще разберете защо да си атлантик е наказание, защото означава да си роб.

Добри Божилов, писател
Автор на "Задругата"

2 коментара:

 1. Народен съд - 2 за “елита на нацията”

  ОтговорИзтриване
 2. Янките ще ни стават черноморски съседи!
  Публикувано на 25.06.2016 в България
  https://bultimes.com/yankite-shte-ni-stava-chernomorski-sasedi/
  Рос Чайлдс, водеща в ABC News съобщава за отговор на Хилари Клинтън след зададен и въпрос за бъдещето на САЩ.
  Ta ето за какво става въпрос след обясненията и намеренията на Х.Клинтън:
  …”САЩ не могат да игнорират значителното влошаване на геофизическатаобстановка в района на Йелоустонския национален парк и разлома Сан-Андреас, които застрашават с катастрофални последици Северна Америка и поставят под заплаха нейното съществуване.”
  ***
  „…защото остава твърде малко време, за да съхраним независимостта и просперитета на САЩ, за което е необходимо по-решително и последователно да се разгледа въпроса за преместването на американската държава европейска територия.
  Основният вариант за такова преселение трябва да се разглежда територията на Украйна, климатичните условия на която са най-благоприятни за американските граждани, но поради стечение на някои обстоятелства, решението на този въпрос се намира пред провал”.
  И по-нататък:
  „ Ние не не бива да се отказваме от тази територия, като най-благоприятна за глобалното американско преселение, заради позицията на Русия, и да продължим координацията за международен натиск за връщането на Крим в единното териториално пространство съществуващо до февруари 2014 година.
  Освен това, необходимо е да се проведе предварителна работа за включване в състава на бъдещите Европейски Съединени щати на територията на няколо източноевропейски държави- Полша, Унгария, Румъния и страните от Прибалтика.
  По този начин, ние ще можем да разширим необходимото жизнено пространство, за да не се чувстваме натясно и да имаме перспектива за по-нататъшно промишлено и икономическо развитие”- заявява Клинтън.
  ***
  По въпроса за бъдещето на гражданите на указаните от нея страни, Хилари Клинтън отбелязва, че този въпрос не се явява първостепенен, защото изхождайки от съществуващата обстановка, жителите на указаните територии ще бъдат щастливи да имат възможност да станат граждани на новите Европейски Съединени щати...

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...