Меркел уволни свой съветник, заради... българска книга... Хвалела традиционното семейство, в ущърб на "алтернативните ориентации"...

https://www.orangecenter.bg/zadrugata.html
Германският канцлер Ангела Меркел, уволни един от близките си съветници, заради... книга на български език.
Хуго Бюшентоф - експерт по Източна Европа в Христян-демократическата партия на канцлера, се оказа виновен, за това че се зачел в книгата на Добри Божилов "Задругата". Която стана хит у нас, а доста българи от чужбина я също я поръчаха.
Бюшентоф е със смесен произход - баща му е германец, а майка му - българка. Знае и двата езика и приятели са му дали книгата, защото можела да помогне на консервативното крило в партията, което в момента е в немилост. Книгата въздига традиционното семейство, а припомняме - Меркел почти насилствено за собствената си партия, узакони гей-браковете и джендъризма. Налице е обаче сериозен ропот в партийните среди, говори се, че наследницата и на поста, не е толкова либерална.
Меркел е била уведомена за книгата и съдържанието и, което се разминава с европейските ценности и мултикултурализма. Реакцията и е била почти мигновена - Бюшентоф е безработен. При това няма право да обжалва в съда, защото там ще го изкарат хомофоб и расист, и може да стане по-зле за него.
Самата "Задруга" е  български роман, който възкреси турското робство, и го нарича именно така, а не "съжителство". Русия е добра, а класическото семейство се възхвалява.
У нас се разгоряха серия от скандали около книгата, основно с опити да бъде саботирана и спряна. В крайна сметка, тя излезе 3 дни предсрочно - на 8 март.
Някои сравняват книгата с Паисий и виждат в нея старт на ново Възраждане.
В нея ще намерите много нови и неизвестни досега причини и доказателства за национална гордост. Факти, нужни за да се пробуди заспалият и унизен лъв!
Паисий е писал в абсолютно най-големия мрак, най-тъмния период. И с книгата си е запалил първата светлина. Сега отново сме в най-голямата тъмнина, и излиза книга, която показва как се излиза от най-голямата тъмнина. Как народът ни е победител, тогава когато никой не е подозирал, че е такъв.
Така както Паисий написа за великите царе, много по-велики от жалките турски султани, и с тях пробуди народа, точно така и сега е написано за истинските българи, и истинският победител в историята...
Отзивите за "Задругата", че това е нова "История Славянобългарска", са от самите читатели.
Мнозина вече дори си представят филм...
А соросоидно-атлантическите среди и властта съскат през зъби...
Като турците по времето на Паисий...
Освен в сайта на издателството, тя е пусната вече и във водещите он-лайн книжарници:
Издателство Лексикон
BookPoint 
Orange
Store.bg
Хеликон
Сиела 
Ozone 
Booktrading

Г.Н.
(Тази новина отговаря на профила на изданието, както е представен в главата)