Избори 2024
Писателят Добри Божилов е кандидат с:
Бюлетина 4, Преференция 117 - за Европейския парламент
Бюлетина 4 - за НС
Коалиция "Ние, Гражданите"

Фондация на Клинтън публикува списък с "особено опасни книги"... Има и българска между тях...

https://lexicon.bg/store/book/1100/zadrugata
Американската Фондация "Свобода и Бъдеще", известна като едно от фондациите на сем.Клинтън, публикува списък с "особено опасни за демокрацията книги", спрямо които правителствата трябва да "вземат мерки".
В списъка има и една българска - "Задругата" на Добри Божилов,  което е някакъв вид "чест" - нареждаме се сред враговете на демокрацията и американския възглед за новия световен ред.
В списъка са 107 заглавия от цял свят, като присъстват книги на Дж.Асандж, Е.Сноудън, руския философ Ал.Дугин, българи, унгарци, близки до Орбан, поляци, но също и на дисиденти в САЩ - основно от консервативните среди, които поддържат Доналд Тръмп.
Списъкът е съставен след "внимателно проучване" от "партньорски организации" по цял свят. Т.е. Клинтънови са платили на някое НПО тук да преглежда книгите и да казва кои са опасни.
Сега правителствата на "съюзническите страни" ще бъдат уведомени, така че да направят законодателни промени и "подобни четива да не се появяват повече".
"Задругата" е  български роман, който възкреси турското робство, и го нарича именно така, а не "съжителство". Русия е добра, а класическото семейство се възхвалява.
У нас се разгоряха серия от скандали около книгата, основно с опити да бъде саботирана и спряна. В крайна сметка, тя излезе 3 дни предсрочно - на 8 март.
Някои сравняват книгата с Паисий и виждат в нея старт на ново Възраждане.
В нея ще намерите много нови и неизвестни досега причини и доказателства за национална гордост. Факти, нужни за да се пробуди заспалият и унизен лъв!
Паисий е писал в абсолютно най-големия мрак, най-тъмния период. И с книгата си е запалил първата светлина. Сега отново сме в най-голямата тъмнина, и излиза книга, която показва как се излиза от най-голямата тъмнина. Как народът ни е победител, тогава когато никой не е подозирал, че е такъв.
Така както Паисий написа за великите царе, много по-велики от жалките турски султани, и с тях пробуди народа, точно така и сега е написано за истинските българи, и истинският победител в историята...
Отзивите за "Задругата", че това е нова "История Славянобългарска", са от самите читатели.
Мнозина вече дори си представят филм...
А соросоидно-атлантическите среди и властта съскат през зъби...
Като турците по времето на Паисий...
Освен в сайта на издателството, тя е пусната вече и във водещите он-лайн книжарници:
Издателство Лексикон
BookPoint 
Orange
Store.bg
Хеликон
Сиела 
Ozone 
Booktrading 

Г.Н.
(Тази новина отговаря на профила на изданието, както е представен в главата)