Избори 2024
Писателят Добри Божилов е кандидат с:
Бюлетина 4, Преференция 117 - за Европейския парламент
Бюлетина 4 - за НС
Коалиция "Ние, Гражданите"

Активисти на ПЕС публично изгориха 50 бройки от книга, която ядоса ЕС...

https://www.book.store.bg/p248569/zadrugata-dobri-bozhilov.html
"451 по Фаренхайт". Помните ли тази книга и едноименния филм? Очевидно започваме да ги виждаме на живо. Днес в Пловдив, активисти ПЕС от цяла Европа, публично изгориха първите 50 копия от "Задругата" - книга излязла преди месец, и вече вбесила ЕС.
Събитието при това бе широко прокламирано, в присъствието на почти всички медии от града на тепетата, които е всеизвестно, че се контролират от Сорос и Европа.
"Стъпката е малка, но е показателна. С малки стъпки се започва, накрая се постига голяма и завършена цел. 50 книги са малка част от тиража, но до няколко седмици ще видите много по-добри резултати" - така коментира Ванчо Борисовски - трети помощник-секретар на ПЕС, дошъл от Македония.
А млада активистка каза, че това не е цензура, нито може да бъдат сравнявани с Хитлер, защото това не било книга, а "чиста пропаганда".
"Книга е нещо с художествена стойност, което образова хората и ги учи да стават по-добри граждани. Не всяка драсканица е книга, ние правим услуга на държавата с това "прочистване" - каза момичето.
Припомняме, веднага след излизането и, активисти на властта започнаха да я изкупуват от книжарниците, за да не може да стигне до хората. Като се отчете, че началните тиражи на нови книги са малки, то те са далеч далеч под възможностите на партийната субсидия. Днес очевидно се организира и първата "клада". А ПЕС дори формално се води "опозиция" в България. Т.е. и управляващи, и опозиция, заедно работят като нещо е неудобно на ЕС.
Припомняме, преди около месец излезе нова книга, на име "Задругата", която още в първата си седмица в книжарниците влезе в класациите "Топ 10". На много места дори е на 1 място. Вече се говори за "летящ старт" и бъдещ "бестселър".
Книгата представя нов автентичен поглед върху българската история, като възстановява понятия като "турско робство", на мястото на официалното "съжителство". Също така, ролята на Русия в историята отново е позитивна, което съответства на реалните факти. Но това се разминава със заповедите от Брюксел, Русия да е единствено враг.
Заради тези обстоятелства, тя вече си навлече гнева на атлантически и неолиберални среди.
А заради въздигането на традиционното семейство, възроптаха джендъри и алтернативни ориентации.
Опитите да се саботира единствено и направиха реклама и това е една от причините тя да привлече вниманието на хората.
Основната причина обаче е съдържанието. То е силно патриотично, показва как българите могат да са победители в историята, дори в най-тъмния си период. Период, от който предпочитаме да отвръщаме поглед. Но щом тогава сме могли да намерим светлина и да надделеем над тъмнината, защо да е невъзможно и днес?
Може би това тревожи Европейските социалисти, да не намери народът изход от тъмнината, в която го държат...
Та "Задругата" ще ни вади от ЕС, ПЕС се бори, не го занимавайте с листи и дреболии...
Ако ви се чете интересна книга, има я в книжарниците, може и он-лайн да се поръча, от ТУК:
Ozone.bg 
BookTrading

Г.Н.
(Тази новина, отговаря на профила на изданието, посочен в главата му)