Пролог...

...2035

Президентът Зеленски направи среднощното си обръщение към града и към света...
Гледаха го осемдесет и три годишният Владимир Путин в Кремъл, деветдесет и три годишният Джо Байдън във Вашингтон, и цялото едномилионно население на Украйна...
В Европа никой не го гледа, защото от десетина години нямаше ток, а в последните пет - почти нямаше и европейци.
Говореше, че маоистките партизани из Алпите имали терминали на Старлинк-3 с автономно захранване. Но те предпочитали да гледат кацането на Елън Мъск на обратната страна на Луната, а Зеленски губел рейтинг, и скоро щял да изпадне от Топ 10 на пийпъметрията.
Веднага след речта, CNN се включи от Триполи, където либийският диктатор Сейф Ал Кадафи обяви, че ще спре да приема германски мигранти, ако САЩ не удвоят незабавно финансовата помощ. Законопроектът за новото финансиране среща съпротива в Конгреса. Републиканците го блокират, докато Демократите не подкрепят проекта на сенатор Тръмп-младши за узаконяване статута на Конфедерацията.
"Ако Тръмп-старши не вдигне ветото, либийците ще спрат да приемат германци и ще настане хуманитарна катастрофа", коментира говорителят на Белия Дом.
Доналд Тръмп отговори от седалището си в Далас, че докато южните щати не получат своята свобода, нито един техен сенатор няма да гласува никакви нови прахоснически разходи на Байдън. Засега Белият дом удържа лобирането на Тръмп, който се опитва да получи признание на Конфедерацията от Зеленски.
"В Бенгази вече има трийсет милиона немци. Не издържаме повече. Не може Либия да приеме всички бедстващи по света..." - каза по-рано пред деня Кадафи...

(Продължава скоро)

Добри Божилов, Хир Дуло