Русия припозна Жан Виденов... Захарова: Това са единствените русофили, всички останали са измамници - търсят гласове за печалби...

По недвусмислен начин, Русия припозна коалицията около Жан Виденов, за единствените автентични русофили.

"Девети"  от Добри Божилов

Това стана с изказване на Мария Захарова, свързано с репресиите срещу лидера на една от партиите в съюза - Николай Малинов. Според говорителката на руското Външно министерство, очевидно е налице измислено дело и политическа репресия, и тя се надява съдът ясно да оцени това, и да оправдае Малинов.

Според Русия, проектът около Виденов, който е основното му знаме, и носител на гласове, е единственият автентичен русофилски проект. Всички останали са политически измамници, търсят просто гласове, които впоследствие да осребрят.

Припомняме, Жан Виденов е единственият премиер, излязъл беден от властта. Няма данни да е откраднал и 1 стотинка. След свалянето му, в резултат на финансова атака срещу страната ни от Джордж Сорос, бяха направени дълбоки разследвания, с цел да се намери каквото и да било срещу Виденов. Самите разследващи - видни представители на СДС и Костов, признават, че "една стотинка да имаше задигната, щяхме да го изкараме милиардер, и да го вкараме в затвора". Но не успяха да намерият нищо.

Жан Виденов се обяви за напускане на НАТО и ЕС, и нарече кланящите се на Брюксел "майцепродавци".

На изборите, "Ляв съюз за чиста и свята Република", се явава с бюлетина №17. Виденов води листите в Пловдив и областта, където е роден.


Г.Н.