ГЕРБ готвят нова мярка срещу вируса: Прибират всички здрави деца в лагери, и болните - в други лагери - да не обменят вируси...


 ГЕРБ очевидно ще се опитат, покрай корона-вируса, да въведат и Стратегията за детето прикрито. Това става ясно от обявения от група депутати и от Щаба, законопроект за противодействие на заразата.

В него има много мерки, но най-интересна е една от тях, сякаш изкуствено привнесена:

Всички деца до 12 клас ще бъдат прибрани от семействата им, и въдворени в интернати. Ще има 2 вида интернати - за заразени, и за здрави.

"Така няма да си обменят вируси, и основен канал за разпространението му - децата в училищата, ще отпадне" - така коментира народен представител от управляващото мнозинство.

Проектът вече е спечелил подкрепата на Патриотите, които винаги тайно са поддържали Истанбулската конвенция и Стратегията за детето. И сега им идва идеално, че могат да ги прокарат, без да губят избиратели. Марешки също е готов.

Припомняме, от години ГЕРБ опитват да прокарат норвежко-либералисткия модел, в който децата са собственост на държавата, и родителите почти нямат права. Обществената съпротива ги спираше, но сега вирусът е достатъчно мотивация.

Г.Н.

1 коментар:

  1. Полицейски произвол! Не пуснаха хора в районния съд в Пловдив на публичното дело за хвърляне на яйца /видео/

    https://frognews.bg/novini/skandal-uniformeni-pusnaha-protestirashti-raionniia-sad-plovdiv-zaradi-deloto-hvarliane-iaitsa.html

    Входът на РС е блокиран от полиция
    Истински полицейски произвол се разиграва в момента пред районния съд в Пловдив. Там се гледа делото срещу актьора Даниел Михайлов и Валентин Караджов, които преди няколко дни хвърлиха по 1 яйце при посрещането на здравния министър Костадин Ангелов. Съдът, противно на решението на ВКС, реши да промени решението на първата инстанция от три дни арест и глоби Даниел с 500 лева глобя за хвърляне на едно яйце.

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...