ГЕРБ готвят нова мярка срещу вируса: Прибират всички здрави деца в лагери, и болните - в други лагери - да не обменят вируси...


 ГЕРБ очевидно ще се опитат, покрай корона-вируса, да въведат и Стратегията за детето прикрито. Това става ясно от обявения от група депутати и от Щаба, законопроект за противодействие на заразата.

В него има много мерки, но най-интересна е една от тях, сякаш изкуствено привнесена:

Всички деца до 12 клас ще бъдат прибрани от семействата им, и въдворени в интернати. Ще има 2 вида интернати - за заразени, и за здрави.

"Така няма да си обменят вируси, и основен канал за разпространението му - децата в училищата, ще отпадне" - така коментира народен представител от управляващото мнозинство.

Проектът вече е спечелил подкрепата на Патриотите, които винаги тайно са поддържали Истанбулската конвенция и Стратегията за детето. И сега им идва идеално, че могат да ги прокарат, без да губят избиратели. Марешки също е готов.

Припомняме, от години ГЕРБ опитват да прокарат норвежко-либералисткия модел, в който децата са собственост на държавата, и родителите почти нямат права. Обществената съпротива ги спираше, но сега вирусът е достатъчно мотивация.

Г.Н.