Бил Гейтс каза кога свършва корона вирусът: Като ми платите 400 милиарда долара...

 Основателят на Microsoft Бил Гейтс разказа кое е условието за връщане към нормалния живот след пандемията от коронавируса, съобщава NBC.
Според неговите думи, това е възможно само при създаването на супер ефективна и достъпна за всички ваксина. Основателят на Microsoft е добавил, че масовите ваксинации ще спрат разпространението на инфекцията и ще прекратят COVID-19 „в глобален мащаб“.
В същото време, Гейтс не каза, че вече такава ваксина съществува в Русия, и че тя е именно "достъпна" - нещо нехарактерно за американското здравеопазване.
Той очевидно има предвид създадено от него и скъпа ваксина, която ще стане "достъпна" като държавата я плати за всички. Т.е. той ще спечели милиарди долари. Точно по този начин здравните каси на запад се източват от фармацията, очевидно Бил иска да отхапе сериозно парче от този бизнес. Според различни оценки, разходите за ваксини за Ковид-19, дори само на САЩ могат да стигнат 400 милиарда долара.
Припомняме, той стана супер-милиардер, след като наложи на света операционната система Уиндоус, и събираше такси от всеки един компютър.
Сега ще събира от всяка спринцовка, а евтината конкуренция (какъвто беше Линукс при ОС) ще бъде потискана.
По-рано Гейтс прогнозира, че пандемията от коронавирус ще приключи през 2022 г.
В най-добрия случай. Според Гейтс, нивото на ваксинация в света е спаднала с 14 процента по време на пандемията и е унищожила напредъка, постигнат през последните 20 години.
Припомняме, че след първите случаи на инфекция в китайския град Ухан започнаха да се разпространяват конспиративни теории за участието на Гейтс в създаването на вируса. Според популярната в мрежата версия, коронавирусът е патентован от Института Пирбрайт, който е частично финансиран от основателя на Microsoft Corporation. 

 Източник: Супер Нюз, с редакции