Ден след резолюцията на ЕП - 500 заразени с корона-вирус...


Един ден след разгромяващата ГЕРБ резолюция на Европейския парламент, страната отбеляза "страховит" рекорд от заразени с корона-вирус. 500 души.

Впечатляващо нали? На фона на под 200 доскоро, та и падащи под 100, и то насред всенародни протести, фактически никакви мерки, и та дори - отворени стадиони, театри и киносалони.

500! Чумата иде. Скоро ще са и 1000. И яко ще се "мре", както предупреди главният активен борец с вируса - ген.Мутафчийски. Нали ви казах, не слушате. Премиерът иска да ви спаси, пречите му. Но той ще ви спаси все пак. Ще остане тук, няма да се предаде на "метежниците", които вече включват и солидно мнозинство в Европейския парламент. Няма де се предаде, ще стои до второто пришествие...

Съвсем логично е, когато има сериозна пандемия, да се затегнат мерките. Дали има сериозна пандемия определя Бойко Борисов. Това е като онази история с Гьоринг от Втората световна война - като дошли от Гестапо да арестуват евреите в "Луфтвафе", Гьоринг ги изгонил и казал: "Кой е евреин в авиацията, решавам аз..." Така доста евреи-пилоти били спасени, просто защото като пилоти били нужни на Райха. И се сражавали за Райха...

Разбира се, при корона-вирус трябва да се ограничат и масовите събирания, и протестите. Там се сее зараза, застрашава се населението и националната сигурност. Застрашава се и най-важното - бащата, майката, светинята, самия господ-бог - Бойко Борисов.

Доналд Тръмп вече открито заяви, че корона-вирусът не е по-опасен от грип, и следва да се третира като такъв. 100 хиляди американци ще умрат тази зима от грип, и това е неизбежна реалност, с която следва да живеем, каза президентът, и демонстративно свали маската си. Да не говорим за Швеция и Беларус, където изобщо не въведоха маски, и в момента нямат никаква грижа не само с "короната", но и с редовния сезонен грип.

У нас сериозен натиск над здравната система няма. 90% от леглата за тежко болни са празни. Там по-трудно се лъже, защото за да ти наденат респиратор, трябва да си съгласен, и наистина да си много зле. Основният брой болни от корона-вирус са хора, вкарани в болниците "от страх", което е логично, с оглед на психозата, която се създавава, само и само да се отклони вниманието от корупцията на Диктатора. Много народ влиза в болница "за всеки случай", но малко стига до интензивно отделение.

Разбира се, нищо не пречи да започнат да ни лъжат и за това.

Диктаторът е на смъртното си легло, и е в последни конвулсии на съпротива. Ще измисли и направи какво ли не, само и само да остане във властта.

Но едва ли... Дори корона-вирусът вече не може да го спаси...


Добри Божилов, писател
"Задругата", "Заветът"

09.10.2020