Ден 108! Протестиращите: Властта Си Купува Коли С Наши Пари, А Ние Събираме Капачки За Кувьози

Ден 108 от протестите срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Недоволните от управлението на страната, липсата на върховенство на закона и гигантските размери на корупцията се събраха традиционно пред фонтана на президентството.
По-рано днес протест имаше в Благоевград, където хората огласиха с възгласи „Оставка“ центъра на града. На място отиде и адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио“. По-късно се очаква протестиращите в столицата да проведат шествие до Орлов мост.
Николай Хаджигенов каза: Преди малко се прибрах от Кюстендил и Благоевград, хората са бесни. Част от хората са били тук. Хората гледат с надежда.

Арман Бабикян заяви: Нашите управляващите станаха толкова  комични и жалки, че започнаха да се замерят с това кой има вирус и кой не. Представяте ли си колко е нещастна една власт, когато се замеря с вируси. Борисов обяснява месеци наред, как след него настъпва края на света и видите ли как ако не е той България си отива.  Уникален сте, г-н Борисов! Поздравления!  На Борисов му вдигнаха карантината. Бързичко, нали! Лекарите пазят живота ни и това е сигурността на България. А не някакви служби. Националната сигурност е когато пазиш народа си. Когато болници спират планови операции, а ти се чудиш дали да затвориш баровете! Страхливият ни премиер не смее да обяви и една мярка. Оставил е това на кметове, РЗИ, но само не и той. Той не би затворил и семкаджийница, само за да не му пострада рейтинга. Лошите новини са оставени на всички други, под него. Той казва само хубавите новини, стои на дървени пънове и обяснява колко сме успешни. Той не говори лошите новини. Той е там само, за да бъде обичан.
Друг протестиращ обяви от трибуната: Борисов се изяжда отвътре от това, че хората не го харесват. Той затова се крие по горите и излезе в карантина. До такава степен е съсипан, че ние всяка вечер сме тук, че се появява само със Шехерезада във Фейсбук. Трябва да поискаме и оставката на Фандъкова , защото тя за 12 години съсипа този град. Тази госпожа обещава на младите детски градини. Къде са? „Графа“ е гробище. „Витошка“ е постоянно в ремонти. Г-жа ФанДупкова е нежното лице на корупцията и  изпълнителен директор на мафията. Не видяхме нито една заповед, когато ни малтретираха.
Проф. Велислав Минеков съобщи от трибуната:  Бойко Борисов е страхлив. Бил е винаги притеснен по някакъв начин.  От утре дискотеката в Радомир няма да работи. Това се сериозни мерки. Той винаги ще бъде чистата душа, до момента, в който не му потърсим отговорност. На този фон правителството ще купи за 700 000 лева нови колички за любимите му депутати. А ние в това време ще събираме пластмасови капачки, за да купим кувьози. Виждал съм как шведският крал кара колело. Парите за колите са наши. Няма лечение тази корупция, докато не ги свалим. Затова ще им искаме оставката.
Протестиращите изслушаха мълчаливо химна, след което се отправиха към Орлов мост.
„Утре продължаваме обиколките – наред са Перник и Дупница, обяви  Арман Бабикян накрая.

Източник: frognews.bg