ГЕРБ НА НОКТИ! ДО ЧАСОВЕ ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ МОЖЕ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА!

"Заветът"  от Добри Божилов
Серията от далавери, недомислици, гаври с народа и обикновени простотии на премиера и лидер на ГЕРБ най-сетне свършва – Бойко Борисов подава оставка, научи ексклузивно Narod.bg от три независими един от друг източници от парламента.
Сега единствената въпросителна е дали това ще стане до дни или до няколко седмици.
„Борисов няма полезен ход, затова ще хвърли оставка.
Разчита на уж високото одобрение, което му дават платените социолози, за да опита да направи нов кабинет след служебното правителство, което Румен Радев ще назначи да управлява България до провеждането на парламентарни избори”, поясни депутат от опозицията.
По думите му предсрочният финал на третия кабинет на Бойко Борисов идва заради жесток конфликт между премиера и влиятелния народен избраник от ДПС Делян Пеевски.
Като потвърждение на драмата в понеделник, 11 май, дойде новината, че Върховната административна прокуратура проверява Министерски съвет как и за какво са похарчени над 165 млн. лева от Европейските структурни и инвестиционни фондове и прехвърлянето им в други оперативни програми, с цел подпомагане на борбата с COVID-19.
Народен представител от ГЕРБ пък призна пред Narod.bg, че вече има съставен експертен кабинет, който да се опита да извади страната от кризата, в която ни вкара крадливото управление на Бойко Борисов.
Изненадата е, че за премиер на това правителство се стяга настоящият финансов министър Владислав Горанов, известен с близостта си до ДПС.
Причината за този избор издаде сам премиерът Борисов преди ден покрай шумотевицата с намаляване на ДДС за храните, което така и не се случи.
„Имам му пълно доверие (на финансовия министър Владислав Горанов, б.а.), ама той не ми е началник. Аз съм му началник. Който не е съгласен, отива, дава си оставката и отива нататък .
Аз имам да споделям с партията. Тя се явява на изборите“.
Това отговори Борисов на въпрос дали има доверие на финансовия министър. Поводът беше решението да се предложи намаляване на ДДС до 9% за заведенията и книгите. Владислав Горанов е против промяната.
„Именно този изблик на нерви показа, че Бойко е наясно с това какво го чака”, твърди депутатът.
„Бойко е на ръба на нервна криза, пие успокоителни, защото знае, че краят е близо. Не остана нито един човек, на когото да вярва, защото предаде всичките си близки. Сега наистина е „сам като куче”, както се жалваше преди години”, вдига рамене герберът.

Източник: narod.bg