Безумец и убиец: Маски и за бебетата, а за тях това е опасно! Могат дори да ги задушат и убият...

"Заветът"  от Добри Божилов
Поредното безумие на Щаба, който унищожава България!!!
Този път посегна на БЕБЕТАТА НИ!!!
Ето какво каза Мутафчийски :
Много майки питат, има ли възрастови ограничение за маски, говорим за деца, бебета. В смисъл, разбирате сами, не е удобно някои бебета да носят маски?
- Тази полемика няма да  я водим повече. Казано е, че на обществени места трябва да се носят маски и повече такива полемики няма да водим!!!!!
И доктор Менгеле не е убивал бебета!!! А сега виждаме това да става в България и то на правителствено ниво!!! От Генерал УЖ лекар!!!
Вижте какво казват експертите за носенето на маски от бебета(което и без да си експерт е БЕЗУМИЕ!)
"Бебетата, особено през първите месеци от своя живот, имат специфики в централната регулацията на дишане и сърдечна дейност. Те именно налагат внимателно наблюдение и осигуряване на СВОБОДНИ ДИХАТЕЛНИ ПЪТИЩА. Поставяне на защитна маска или по-скоро "маска" (не ми е известно да има специално проектирани такива за бебета), пред устата и носа на бебето, поради именно тези специфики и малкия дихателен обем в тази възраст, който може да не е достатъчен за преодоляване на съпротивлението на маската и обмен на издишания въздух с богат на кислород такъв, може да бъде опасно. Натрупването на въглероден диоксид в голяма концентрация пред дихателните отвори може да доведе до сериозна опасност от рефлекторно потискане на дишане и сърдечна дейност."
Д-р Илина Брайнова - Мичич
Защо моето бебе не трябва да използва маска?
Дихателните пътища на бебето са по-малки, така че дишането през маска е още по-трудно за тях.
Използването на маска върху кърмаче може да увеличи риска от задушаване. Маските са по-трудни за дишане. Едно плътно прилягане ще им осигури по-малък достъп до въздух, а разхлабеното прилягане няма да осигури много защита.
Ако имат затруднено дишане, бебетата не могат да свалят маската от себе си и могат да се задушат.
По-възрастните бебета или малките малки деца е малко вероятно да запазят маската и вероятно ще се опитат да я премахнат, както и да докосват лицето си повече.
Няма одобрени маски N95 за малки деца.
Как маските се отразяват на бебета и деца...
Безумието имало и тайна цел - да превърне децата ни в аутисти и роботи!!!
"А сега навсякъде вижда не лица, а маски...
Да, маските, които се носят нон-стоп, объркват детето. То не разчита мимиката, усмивката на родителите си. Нали знаете, че при деца, отглеждани дълго време в болници и домове, се развива така нареченият „хоспитализъм”, разстройство, което прилича малко на аутизма. Защото персонала носи постоянно маски"
Хирургическа маска за бебе
Д-р Вяра Буенавентура-Алказарен , педиатричен специалист от Stratum Health Partners в Centuria Medical Makati, казва, че има редица проблеми, свързани с поставянето на маски N95 или респиратори за частици върху кърмачета. „Първо, малко е вероятно да има маски, пригодени да прилягат добре на лицето на бебе и съвсем малко дете. Лошото прилепване отменя защитната функция на правилно носената маска “, казва тя за SmartParenting.com.ph,
„Второ, дишането през респираторна маска е по-трудно от дишането на открит въздух, което може да създаде проблеми с дишането за кърмачета“, добавя тя. „Трето, е малко вероятно да остане на мястото си, тъй като те непрекъснато ще се опитват да го премахнат.“
CDC изрично заявява, че „платните покрития за лице не трябва да се поставят на малки деца под 2 години , на хора, които имат проблеми с дишането или са в безсъзнание, неработоспособни или по друг начин не могат да свалят маската без помощ. "
 CDC заяви, че маските за лице не трябва да се носят от деца на възраст под 2 години ,
"Те са твърде млади", заяви д-р Роб Даржинкевич, главен лекар на Hazel Health , пред HuffPost.
Маските за лице не са просто неефективни за кърмачета и малки деца; те биха могли да застрашат бебетата.
Дихателните пътища на бебетата са по-малки от тези на по-големите деца или възрастни, така че дишането през маска може да бъде трудно за тях. Ако не се справят с дишането, те не могат да свалят маската и могат да се задушат . (Подобно е на разсъжденията да не се използват одеяла в бебешките легла през нощта .)
"Освен това, ако в една маска има малки части или неща, които могат да се откачат, тя може да се превърне в опасност от задавяне ", каза за HuffPost д-р Брайана Енрикес , медицински директор за управление на спешните случаи в детската болница в Сиатъл.
Освен тези опасения относно безопасността, експертите се съмняват в това колко маски за лице всъщност предпазват бебетата и малките деца от заразяване с COVID-19, болестта, причинена от коронавируса, или ги предпазват от заразяване на други хора, като се има предвид колко вероятно е малките деца да премахнат лицето покрития и колко често бебетата и малките деца докосват лицето и устата си.