Поредна лъжа на Щаба: Инкубационният период на вируса е 14 дни, а от Великден са минали 5... Ръстът е чиста стъкмистика, за да крепим Боко

"Заветът"  от Добри Божилов
Щабът за борба с корона-вируса за пореден път се доказа като щаб за създаване на паника, с цел спасяване на Бойко Борисов.
След като самите те преди седмица казаха, че ще чакаме резултатите от масовото пътуване по Великден, след 2 седмици, сега - 5 дни след празниците, изведнъж излезе, че причина за ръста са именно празнувалите.
Продължиха и злобни почти апокалиптични клетви на Мутафчийски, че "имаме едни от най-либералните мерки, и дано да не платим висока цена". На езика му беше да каже "трупове и хладилни камиони", но май началникът му Боко се поуплаши и е по-умерен.
Но ние трябва сами да си го помислим.
На всичкото отгоре не извадиха регионална статистика, за да видим от къде са новозаразените. Ако са виновни пътуващите, трябва бройките да са в провинцията.
Всъщност, разбра се единствено, че 1/3 от заразените са в София. При положение, че тя е 1/5 от населението, очевидно градът си остава основен инкубатор.
Всичко е една игра с цифри - повече тестове, подходящи групи, бъркане в "резерва" от болни, та да изкараме разрастване на епидемията.
А с това - и необходимостта Бойко Борисов да ни спасява.
Междувременно световни медии прогнозираха, че до няколко седмици Швеция, в която няма никакви сериозни мерки, ще има стаден имунитет, и ще приключи с проблема.
При нас ще останат и двата проблема - и вирусът, и Бойко, дето го бори...

Г.Н.