Първи арестуван за "всяване на смут", защото критикувал правителството при извънредно положение

"Заветът"  от Добри Божилов
Софийска районна прокуратура /СРП/ образува досъдебно производство за всяване на смут и безпокойство в обществото в условията на извънредното положение срещу лидера на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов, съобщиха от държавното обвинение.
СРП се самосезира по повод изявления на Костадинов „будещи неоснователна тревога у гражданите в условията на обявеното на територията на страната извънредно положение, във връзка с пандемията от коронавирус Covid-19“.
В телевизионно интервю лидерът на ПП „Възраждане“ твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са „пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите“.
„Освен това лицето отправило заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” с думите: „Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено“.
В тази връзка Костадин Костадинов е привлечен към наказателна отговорност, като определената му мярка за неотклонение е гаранция в пари в размер на 20 000 лева.
Ако обаче за подобни телевизионни коментари, се вкарват хора в затвора, скоро ще имаме доста затворници. Практически всяко критично мнение към правителството, ще излезе "всяване на смут"...

ГН