Незабавна оставка на този поръчков прокурор, занимаващ се с пускане на слухове и клевети срещу Президента на Републиката!

Абсолютно нагла "атака със слухове" организира новоизлюпеният главен прокурор Иван Гешев, срещу Президента. 
Това е акт, който от само себе си, предполага оставка, защото не може държавното обвинение да подрива по този начин държавата. Неговата работа е точно обратната.
Освен ако Гешев не извади ясни доказателства за престъпление на Президента, той ще влезе в ролята на облечен във власт клеветник и изпълнител на "черен PR" срещу държавния глава.
Твърдението, че искането за тълкуване на Конституцията, е в резултат на започнало "досъдебно производство", е схема да се внуши, че има нещо нередно около Румен Радев, но имунитетът му го пази.
Това обаче е голословно твърдение, защото дори да не може да разследва Президента, главният прокурор може да оповести наличните данни. Това може да направи и всеки гражданин или журналист. Президентът няма имунитет срещу оповестяване на "престъпленията му". Свободата на словото е безусловна. У нас няма конституционни текстове, като в някои Близко-Източни монархии, които наказват "злепоставяне на държавния ръководител". Радев е защитен само срещу арест и повдигане на обвинение, но не и срещу граждански контрол.
Но такова съобщение няма. В случай, че имаше конкретни данни срещу Президента, те вече щяха да са изтекли - или пряко от Гешев, или например от Агенция "ПИК", Канал 3, или някоя друга подобна медия. Но няма подобно нещо.
В момента най-страшният компромат срещу Радев в ПИК са някакви сделки с ведомствени недвижими имоти от времето, когато е бил военен. Тогава - като офицер, си е купил ведомственото жилище, точно както са направили и хиляди други офицери. Около този апартамент, ПИК се опитва да гради конспиративни теории, на които президентът отдавна е отговорил.
Но това е най-сериозното известно до момента обвинение срещу Радев. Друго няма.
И тъй като няма, то няма нужда да има. Ще измислим "слух" и той ще свърши същата работа.
Точно това наблюдаваме в момента. Службите и прокуратурата се занимават с политически машинации и очерняне на името на човек с одобрение близо до 80%, признавано дори от социолозите на ГЕРБ.
Не е изключено, Гешев да замисля някакъв комплот, свързан с "шпионска афера" в полза на Русия. Това би паснало идеално и на намиращата се в опозиция на ГЕРБ в момента "градска десница".
Но да се твърди, че Радев е агент на Русия не може да бъде нищо друго, освен злобен слух. Ако хипотетично той е такъв, то това ще е най-добре пазеният руски агент. И нашите смехотворни служби никога няма да могат да го разкрият. А с 3 години във властта, и позиции в армията и службите, Радев отдавна да е заличил всяка следа към себе си. Да припомним - президентът назначава ВСИЧКИ генерали, шефа на НСО, както и ред други висши чиновници.
Но по-важното е друго - далеч по-вероятно е, ако е нечий агент, Радев да е такъв на САЩ. Той е минал точно по пътеката, по която минават всякакви атлантически активисти - бил е на обучение в САЩ (когато обикновено става вербовката), след това като генерал, е бил свързан с НАТО. Самият той е казвал "аз съм НАТО-вски генерал". Нещо повече - издигналата го партия БСП е про-атлантическа, синът на Корнелия Нинова работи в американската банка "Голдман Сакс". Дали ЦРУ биха позволили БСП да издигне кандидат, свързан с Русия?
Всъщност, няма никакъв нито шпионски, нито друг криминален проблем около президента. Има една гнусна атака от Бойко Борисов и слугата му Иван Гешев. Чиято цел е да се уязви държавният глава, и да се отклони вниманието от катастрофата в Перник, и боклука, към измислени несъществуващи проблеми.
И прокурорът, и премиерът мълчат. Не казват нищо конкретно. Точно както се създава слух.
До известна степен, действията на ГЕРБ и прокуратурата приличат на бутафорните действия на "демократите" в САЩ, които опитаха да свалят Тръмп с измислени обвинения, че е руски шпионин.
Провалиха се тотално, станаха за смях. Нещо подобно очаква и местните им подражатели с атаката срещу уважаван човек, в когото народът вижда надежда да се отстрани корумпираното правителство на Бойко.
В Римската империя е имало един принцип - всеки може да обвини всеки го. Но ако не докаже обвинението, жигосват на челото му "Клеветник". Готов ли е Гешев да приеме такъв залог?
ОСТАВКА!

Добри Божилов, писател

7 коментара:

 1. Що не се махнеш ГЕШЕВ? МАХНИ СЕ.. НЕ СИ ЗА ТАМ. ХОРАТА НЕЩО СЕ ОБЪРКАХА, ЧЕ ТЕ ИЗБРАХА

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Хората не са го избрали те си го избраха кои иска мнението на хората

   Изтриване
 2. Това е нашият наистина верен и чист Президент фосега, и да го клеветят този винаги ще бъде наистина верният и чист.Президент на България. Ние сме с ВАС г-н РАДЕВ Мафиотите на България ще заплатят за всичко сторено до сега. Народа е с ВАС г-н ПРЕЗИДЕБТ Желая ви много здраве ВИЕ стенашият СПАСИТЕЛ.

  ОтговорИзтриване
 3. СРАМ МЕ Е ОТ ТЕЗИ ПРОСТОТИИ

  ОтговорИзтриване
 4. Смешни са с измишльотините.
  Аз съм за Президента Радев.

  ОтговорИзтриване
 5. Действайте г-н Радев. Надеждата ни е във вас. Каква ще е тази България без българи? Спрете изтичането на народа ни от невъзможността да се докажат и успеят във собствената си Родина. Национализирайте всичко окрадено и не позволявайте да сме бунището на Европа

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...