Бойко и Гешев измислиха гнусна война със слухове, за да замажат Перник и боклука... Но краят им е неизбежен...

Абсолютно нагла "атака със слухове" организира новоизлюпеният главен прокурор Иван Гешев, срещу Президента. 
Това е акт, който от само себе си, предполага оставка, защото не може държавното обвинение да подрива по този начин държавата. Неговата работа е точно обратната.
Освен ако Гешев не извади ясни доказателства за престъпление на Президента, той ще влезе в ролята на облечен във власт клеветник и изпълнител на "черен PR" срещу държавния глава.
Твърдението, че искането за тълкуване на Конституцията, е в резултат на започнало "досъдебно производство", е схема да се внуши, че има нещо нередно около Румен Радев, но имунитетът му го пази.
Това обаче е голословно твърдение, защото дори да не може да разследва Президента, главният прокурор може да оповести наличните данни. Това може да направи и всеки гражданин или журналист. Президентът няма имунитет срещу оповестяване на "престъпленията му". Свободата на словото е безусловна. У нас няма конституционни текстове, като в някои Близко-Източни монархии, които наказват "злепоставяне на държавния ръководител". Радев е защитен само срещу арест и повдигане на обвинение, но не и срещу граждански контрол.
Но такова съобщение няма. В случай, че имаше конкретни данни срещу Президента, те вече щяха да са изтекли - или пряко от Гешев, или например от Агенция "ПИК", Канал 3, или някоя друга подобна медия. Но няма подобно нещо.
В момента най-страшният компромат срещу Радев в ПИК са някакви сделки с ведомствени недвижими имоти от времето, когато е бил военен. Тогава - като офицер, си е купил ведомственото жилище, точно както са направили и хиляди други офицери. Около този апартамент, ПИК се опитва да гради конспиративни теории, на които президентът отдавна е отговорил.
Но това е най-сериозното известно до момента обвинение срещу Радев. Друго няма.
И тъй като няма, то няма нужда да има. Ще измислим "слух" и той ще свърши същата работа.
Точно това наблюдаваме в момента. Службите и прокуратурата се занимават с политически машинации и очерняне на името на човек с одобрение близо до 80%, признавано дори от социолозите на ГЕРБ.
Не е изключено, Гешев да замисля някакъв комплот, свързан с "шпионска афера" в полза на Русия. Това би паснало идеално и на намиращата се в опозиция на ГЕРБ в момента "градска десница".
Но да се твърди, че Радев е агент на Русия не може да бъде нищо друго, освен злобен слух. Ако хипотетично той е такъв, то това ще е най-добре пазеният руски агент. И нашите смехотворни служби никога няма да могат да го разкрият. А с 3 години във властта, и позиции в армията и службите, Радев отдавна да е заличил всяка следа към себе си. Да припомним - президентът назначава ВСИЧКИ генерали, шефа на НСО, както и ред други висши чиновници.
Но по-важното е друго - далеч по-вероятно е, ако е нечий агент, Радев да е такъв на САЩ. Той е минал точно по пътеката, по която минават всякакви атлантически активисти - бил е на обучение в САЩ (когато обикновено става вербовката), след това като генерал, е бил свързан с НАТО. Самият той е казвал "аз съм НАТО-вски генерал". Нещо повече - издигналата го партия БСП е про-атлантическа, синът на Корнелия Нинова работи в американската банка "Голдман Сакс". Дали ЦРУ биха позволили БСП да издигне кандидат, свързан с Русия?
Всъщност, няма никакъв нито шпионски, нито друг криминален проблем около президента. Има една гнусна атака от Бойко Борисов и слугата му Иван Гешев. Чиято цел е да се уязви държавният глава, и да се отклони вниманието от катастрофата в Перник, и боклука, към измислени несъществуващи проблеми.
И прокурорът, и премиерът мълчат. Не казват нищо конкретно. Точно както се създава слух.
До известна степен, действията на ГЕРБ и прокуратурата приличат на бутафорните действия на "демократите" в САЩ, които опитаха да свалят Тръмп с измислени обвинения, че е руски шпионин.
Провалиха се тотално, станаха за смях. Нещо подобно очаква и местните им подражатели с атаката срещу уважаван човек, в когото народът вижда надежда да се отстрани корумпираното правителство на Бойко.
В Римската империя е имало един принцип - всеки може да обвини всеки го. Но ако не докаже обвинението, жигосват на челото му "Клеветник". Готов ли е Гешев да приеме такъв залог?
ОСТАВКА!

Добри Божилов, писател

3 коментара:

 1. Бойко и Гешев да бъдат жигосани като клюкарКи и клеветници!
  ОСТАВКА НА НАТОВСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ПАРЛАМЕНТА!
  ЕТО ТОВА Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО И АНТИБЪЛГАРСКО!
  ДА ПЛАТИШ МИЛИАРДИ ЗА НЕЗАКУПЕНИ БОМБОНОСАЧИ, ТОВА Е НАРУШЕНИЕ НА НОРМАЛНИТЕ ТЪРГОВСКИ ОТНОШЕНИЯ И ТО МЕЖДУНАРОДНИ, В УСЛУГА НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА!
  ГЕШЕВ, ЕТО ТИ ПРЕСТЪПНИКА, КОГОТО ТЪРСИШ!
  А ТОВА, КОЕТО СГАФИХТЕ ДВАМКАТА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЛИЧНО СРЕЩУ ЛИЧНОСТТА НА ГЕНЕРАЛ РАДЕВ, КЛЕВЕТА, С КОЯТО ИЗМЕСТВАТЕ ПРОБЛЕМИТЕ В ДЪРЖАВАТА, КОИТО ГЕРБ СЪЗДАВА НЕПРЕКЪСНАТО С ПОЖАРНИКАРСКОТО СИ ПОВЕДЕНИЕ!
  ХИЛЯДИ БЪЛГАРСКИ СЕМЕЙСТВА СА БЕЗ ПИТЕЙНА ВОДА ПО ВИНА НА НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ НА НЕВЕЖИ МИНИСТРИ И ЧИНОВНИЦИ!
  ДУРЖАВАТА Е ЗАЛЯТА С БОКЛУЦИ ОТ ИТАЛИЯ И АФРИКА, КОИТО ТРОВЯТ ВЪЗДУХА, ВОДИТЕ, ЗЕМЯТА НА БЪЛГАРИЯ!
  НО ТОВА НЕ Е ВАЖНО ЗА ВАС!
  ВАЖНО Е ДА ПРЕХВЪРЛИТЕ ИЛИ ДА СТОВАРИТЕ ВИНА ВЪРХУ АВТОРИТЕТА НА ПРЕЗИДЕНТА, ЗА КОЙТО АВТОРИТЕТ ВИЕ, ДВАМАТА, САМО МОЖЕТЕ ДА МЕЧТАЕТЕ!
  ТОВА, ВАШЕТО, Е МАФИОТСКИ ПОДХОД КЪМ ЕДИН ПОЧТЕН БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ СЪС ЗАСЛУГИ В ПРОФЕСИЯТА СИ!
  ИСТИНСКИ ВОЕНЕН ГЕНЕРАЛ!
  СМЕШНИЦИ!

  ОтговорИзтриване
 2. ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЦЕЛИЯ ПАРЛАМЕНТ!
  ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА!
  НАМАЛЯВАНЕ НА ДЕПУТАТИТЕ ОТ 240 ХРАНТУТНИЦИ НА 50 БРОЯ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ!
  ЗАБРАНА НА ПАРТИИТЕ ЗА СРОК ОТ 30 ГОДИНИ!
  СМЯНА НА ФОРМАТА НА ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА НА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ИЛИ КОНСТИТУЦИОННА МОНАРХИЯ!
  ДОЙДЕ ВРЕМЕТО ЗА ИСТИНСКИ ПРОМЕНИ И ВРЪЩАНЕ НА ТЪРНОВСКАТА КОНСТИТУЦИЯ!

  ОтговорИзтриване
 3. АЛО, ГЪДЕЛНЮЗ, КАК ДА БЛОКИРАМ ТЕЗИ НАХАЛНИЧКИ КАТО НЯКАКВА СИ ЕЛЕНА, КОЯТО СИ ТЪРСИ ЖЕНСКА КОМПАНИЯ?
  НЕ ИСКАМ ДА ПОЛУЧАВАМ ТАКИВА "РЕКЛАМИ"!
  МОЛЯ, БЛОКИРАЙТЕ ТАКИВА ПРЕДЛОЖЕНИЯ!
  ДОСАДНО, НЕПРИЯТНО, ОТВРАТИТЕЛНО Е ТОВА НАГЛО ПОВЕДЕНИЕ!

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...