Американски адвокати завеждат дело за $1 млрд. срещу Бойко, заради "гушването" на посланика им... Това е унижение за САЩ и правата на жените...

Американската адвокатска кантора "Бъркли-Симънс, брадърс енд партнърс" е завела дело във Федералния съд в Ню Йорк срещу българския премиер Бойко Борисов.
Това става ясно от съобщение в сайта на кантората, която е в Топ 10 на най-елитните американски адвокати.
Искът е за 1 милиард долара и формално юристите съдят от името на щатско НПО за защита правата на жените. Реално обаче тези НПО-та са кухи, създадени от самите кантори, за да имат формално "клиент", за който да работят. Фактически, самата кантора търси 1 милиард от Бойко.
"Публичното гушване - с очевидно несъгласие от нейна страна, на посланика на САЩ, е унижение за страната, и е грубо потъпкване на правата на жените. Допълнително, и г-жа Мустафа е мюсюлманка, и г-н Борисов погазва всички правила на исляма за отношение към жените. Считаме поведението за крайно обидно, агресивно и недопустимо..." - пише в иска.
Въпросният съд е най-важният съд в САЩ, след Върховния. В него се гледат всякакви дела с последствия в чужбина, вкл. там е гледано делото за потъването на "Титаник".
Според наблюдатели, делото е "написано по учебник", и Борисов ще бъде осъден.
Как точно ще плати парите с официалните си доходи, не е ясно. Хипотетично, ако има други авоари в САЩ, те могат да бъдат конфискувани.
Официално, от правителството на САЩ реакция няма. Вероятно са склонни да си затворят очите. Но в САЩ всеки един гражданин има право да съди всеки друг за всичко, вкл. всеки американец може да съди онзи, който унижава държавата му. Фактически, Тръмп и Помпео, дори да искат да опростят направеното от Бойко, не могат...

Г.Н.
(Тази новина отговаря на профила на изданието, описан в главата му)

3 коментара:

 1. Експроприация на Баш експроприатора?

  ОтговорИзтриване
 2. Фискалният резерв на България намалява от 14,2 млрд.лв през септември 2016 година до 10,1 млрд.лв. през последния отчетен от Министерството на финансите месец - септември 2019 г, съобщиха икономистите от ЕКИП – млад мозъчен център на специалисти, които медийно се представят със сайта си ekipbg.com.
  Интересно е стопяването на резерва дори само тази година. Тя стартира при 10,518 млрд.лв. на 31 януари, а само 8 месеца по-късно вече резервът е стопен на 10,14 млрд. Неясно е къде са отишли тези 320 000 000 лв. И обяснението не е в минимални отрицателни лихви в рамките на стотни от процента.
  Особено при положение, че само за 3 месеца страната ни пусна облигационни заеми от 1 милиард лева, уж с цел да запълнят точно фискалния резерв. Което означава, че в момента той би следвало да бъде с 1,3 млрд. лв. повече, отколкото през януари, а не с 300 млн. лв. по-малко.
  Ако някой изведе логиката, че сме плащали 8 - те Ф - 16 за 2,2 млрд.лв., нека има предвид, че точно с толкова – 2,2 млрд. лв., спадна бюджетният излишък насред годината. Тоест, именно оттам би следвало да са взети парите за самолетите. Ако не са, интересно е да се обясни къде са отишли въпросните 2,2 млрд.лв?
  И изобщо, има още много питания за последните 3 години, през които резервът се е стопил с толкова милиарди лева.
  Държавата не спря да тегли кредити, които винаги бяха обяснявани именно със захранване на резерва. Не спря да декларира и излишъци през годините. Къде са тези милиарди, щом не са в резерва?
  Не, не са в плащания по дългове, понеже големите предстоят едва през 2023 г., която е далеч. А догодина ще изтеглим още 2,2 млрд. лв. заем, както е записано в бюджет 2020.

  ОтговорИзтриване
 3. В затвора да вървят нямат място тук на свобода,Арееее!

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...