„Всичко правя от сърце, защото после ще е разкош за хората“

"Аз всичко правя със сърце и душа и знам, че след 1 година ще бъде разкош за хората".
Това каза премиерът Бойко Борисов в интервю за Nova.
"Когато станах кмет, вие идвахте по един коларски път на работа в Нова телевизия. Къде беше Северната тангента, къде беше Западната? Да спра един месец да не правя от Младост до "Тракия" ли, защото са избори?", попита Борисов. "Направили сме си ги и си ги откриваме", заяви Борисов на въпрос защо в предизборния етап се правят откривания на нови обекти и пътни отсечки. "Като стане "Хемус", държавата ще е по друг начин. И Южната дъга на Околовръстното на София вижте", каза още той.
"Това е най-евтината ни кампания. Похарчили сме толкова, колкото законът позволява – в рамките на субсидията и по банков път. Дарения не приемаме и не сме приемали", каза премиерът.
Той беше категоричен, че до момента в рамките на кампанията преди местния вот не е чул лъжа, която силно да го е засегнала.
Борисов категорично отхвърли възможността кандидатът на ГЕРБ за кмет на София – Йорданка Фандъкова, да не стигне до евентуален балотаж.
"Българинът е правил много пъти глупости", коментира Борисов на въпрос дали десните избиратели на евентуален балотаж в София биха подкрепили кандидата за кмет на София Мая Манолова срещу Йорданка Фандъкова.
"Важното е ГЕРБ да остане първа политическа сила. И е важно колегите от Патриотичния фронт да се представят добре, за да потвърдим, че това е начинът за добро управление", добави той.
"В София нямаме пряк сблъсък с БСП. Те са кукувици, те нямат кандидат. Кандидатът им бяга", коментира той по повод кандидатурата на Манолова.
За Ямбол ме е срам, там можеше повече да направим. До него е Стара Загора, отговори премиерът на въпрос има ли градове, за които не е направено достатъчно. "Аз и на кметовете на ДПС и на БСП съм помагал изключително много", обясни Борисов и заяви, че е работил за развитието на всички градове в България. И специално спомена Гоце Делчев, за който беше атакуван в предизборната кампания. 100% на Москов са му санирани блоковете в Гоце Делчев, каза премиерът.
Борисов каза още, че ул. "Граф Игнатиев" в новия си вид е любимата му улица в София, защото дълги години е живял на "Любен Каравелов" и "Граф Игнатиев". "Помня каква разруха беше там с десетилетия. А трамваят го чувах, като идваше, още от "Руски паметник", толкова шумен беше", каза Борисов.
"Аз приятели нямам. И приятелски кръг", категоричен бе Борисов. И разказа ,че хобито му са кучетата, а вече не рисува, освен с внука си, с когото рисуват човечета.
На въпрос дали е ставал жертва на криминално престъпление, той припомни, че по време на бандата на БСП къщата му в Банкя е била обирана. Престъпниците не са заловени. "А, ще ги хванат..", беше коментарът на премиера.
Премиерът коментира и блокадата на Орлов мост от протестиращи срещу кандидатурата и избора на Иван Гешев за нов главен прокурор. Движението на възловото кръстовище вече е възстановено. „Осигурили са им трасе, за да стигнат до президентството, където да си протестират”, каза Борисов. Такава демонстрация се очаква в петъчния ден, когато държавният глава Румен Радев може да подпише указа за назначаването на Гешев.
„Не се меся в работата на президента. Законът е такъв. ВСС с 20 на 4 гласа е избрал този кандидат. Сега процедурата отива при президента. Кога той ще подпише указа си е негова рабата и ние не трябва да се месим“, каза той и припомни, че процедурата за избор на главен прокурор е променена по времето на бившия правосъден министър Христо Иванов.
"100% съм стоял настрани. След време ще се каже, че по времето на управлението на Румен Радев беше избран главен прокурор Иван Гешев. Първият човек в държавата е Румен Радев, а не Бойко Борисов", категоричен бе премиерът.
Всички държави в ЕС ще имат общ механизъм за наблюдение, каза още Борисов по повод отпадането на механизма за наблюдение на България от ЕС и възможността той да бъде оформен под нова форма. Да не мислите, че другите държави са по-добре от нас?, попита той.
Относно темата със завода на Volkswagen Борисов коментира: "Те са идвали три пъти при мен. Два пъти съм им давал хеликоптери да облитат терени. По 30-40 души екипи, включително министри. Хората си търсят. Когато имат решение, ще дойдат и ще кажат. Каква е тази истерия, не мога да си представя? Само миналата седмица имаме два завода в автомобилостроенето, и то най-големи компании. Знаете "Бош", те правят в София Тех Парк" софтуер за самоуправляващи се автомобили - най-сложното, не някакви си чаркове".

Econimic.bg