Май ги попритеснихме с тия книги :) Първото нещо, сериозно притеснило ГЕРБ, е... книга :) Но не е ли било така винаги в историята на тираниите... :)

https://www.helikon.bg/217729-%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0.html
Май ги попритеснихме с тия книги :) Първото нещо, сериозно притеснило ГЕРБ, е... книга :) Но не е ли било така винаги в историята на тираниите... :)
Това коментира във Фейсбук, писателят Добри Божилов - автор на бестселъра на 2019 г. - "Задругата".
Репликата е в отговор на серия от провокации срещу книгата му, от страна на представители на ГЕРБ, прокурори, полиция и НПО-та.
Въпреки целият опит за репресия, книгата върви доста добре, а отзивите са силно позитивни, понякога дори възторжени.
Това радва автора, защото целта на "Задругата" е будителска и просветителна, и очевидно - резултат е налице. Вероятната причина за това е комбинацията от твърде много истини, патриотизъм, както и в увлекателния начин на писане на Божилов.
Припомняме, "Задругата" излезе през март и веднага се превърна в бестселър. От тогава е постоянно в Топ 10 по продажби, а 6 седмици дори бе на първо място.
В нея се говори за тайна организация, създадена от цар Иван Шишман, за да помогне на оцеляването на българите през турското робство. Робството е именно "робство", което много дразни атлантиците.
Ролята на Русия в книгата, макар и не централна, е силно позитивна. "Това е обективната история, отразяваме я, трябва да сложим край на западните манипулации. Русия е помогнала много на България, и това е написано" - обясни авторът Божилов.
В книгата също така силно се подкрепят традиционните семейни ценности, което дразни привържениците на алтернативните ориентации.
"Семейството е помогнало на българите да оцелеят. Класическото патриархално хетеросексуално семейство. Не можем да измисляме обратни ориентации в 18 век и в българското Възраждане. Трябва да уважаваме своите ценности, и това няма да се промени в книгата..." - допълни авторът.
Срещу "Задругата" имаше доста провокации, но тя все пак е на пазара. Може да се намери в основните книжарници, или в Интернет:
Издателство Лексикон
BookPoint 
Orange
Store.bg
Хеликон
Сиела 
Ozone 

Г.Н.
(Тази новина отговаря на профила на изданието, описан в главата му)