Само фашистки и диктаторски режими са против второ гражданство, за да могат да държат хората и да ги експлоатират!

В момента се случва ритуално самоубийство не само на Украйна, но и на лицемерния Запад, който сам унищожава дори пропагандата, че има "ценности" и е за "правата на хората".
В абсолютно гротескна позиция, новоизбраният президент Владимир Зеленский се обяви срещу решението на Русия да дава по улеснен начин гражданство на жителите на Донбас.
Подобна реакция е напълно недемократична и нечовешка, защото всяко ново гражданство РАЗШИРЯВА възможностите пред човека, който го има, а не ги намалява. Т.е. жителите на Донбас ще имат две гражданства и достъп до възможности за живот и работа на повече места по света.
В отговор на абсолютно безумната атака, Путин дори разшири решението и то ще важи вече за всички граждани на Украйна.
Интересен е обаче въпросът, ако Тръмп беше обявил, че ще дава американско гражданство на всеки украинец, дали това щеше да е "намеса във вътрешните работи на Украйна"?
Даването на гражданство си е работа на всяка държава, тя може да решава каквото си иска. Украйна няма никакво отношение към руското гражданство, нито към американското, нито към европейското.
Единствено тиранични и фашистки режими са против това гражданите им да имат достъп чужд паспорт. За да могат да ги държат поробени на собствената си система, и да не могат да напуснат никъде.
Украйна има пълното право да забрани двойното гражданство, което е практика в някои държави. Нека да го направи! Да видим тогава кой от двата паспорта ще предпочетат украинците? Но тя не го прави. На нея проблемът и е не пропадналото украинско гражданство, а ставащото все по-ценно руско гражданство, защото Русия се развива икономически и условията там се подобряват. Всъщност Русия е страната с най-много имигранти в света, макар че това се крие. Там има огромен приток на хора именно от страни като Украйна, Казахстан от азиатските републики и пр.
Но лицемерието и двуличието на Запада са очевидни - дори базово човешко право като гражданството става лошо, след като е руско и не изнася на политиката да се колонизира и плячкоса Украйна, така както направиха с Източна Европа.

Добри Божилов
28.04.2019