Като при инквизицията: Отнеха титлите на откривателя на ДНК, защото казал, че гените влияят на интелигентността и затова белите са по-умни... Противоречи на канон на Сорос...

Отнеха почетните титли на американския учен и Нобелов лауреат д-р Джеймс Уотсън, съобщава BBC.
Причината – неговите забележки и коментари, в които посочва, че гените са причината да има разлика при тестовете на интелигентност при белите и чернокожите.
90-годишният учен е правил подобни коментари и през 2007 година, но малко по-късно поднесе своите извинения. Той получи Нобелова награда през 1962 година заедно с колегите си Морис Уилкис и Франсис Крик, с които откри двойната структура на ДНК.
През 2014 година Нобеловият лауреат продаде златния си медал, след като заяви, че е бил отлъчен от научната общност заради коментарите си за расата.
В момента той е в дом за стари хора, където се възстановява след претърпяна автомобилна катастрофа.
Заради забележките си ученият загуби работата си в престижната лаборатория „Кавендиш“ в университета в Кеймбридж през 2007 година.
Но след настоящите му изказвания, направени по време на заснемането на документален филм, д-р Уотсън ще се раздели с почетните си титли, включително „професор хонорис кауза“ към престижния университет.