Трус при Киро - и собствените му депутати поискаха по 500 бона, за да крепят правителството...

Скандалите около набирането на нови гласове за кабинета избиха в неочаквана посока, невидима засега - добре потулена от службите и ДАНС.

В средите на "Продължаваме промяната" се е надигнал ропот между депутатите, след като на всички стана ясно, че щедро се купуват чужди народни избраници, за да се достигнат 121 гласа и да се спаси правителството. Самите представители на ПП се почувствали ощетени, излъгани, някакъв вид "полезни идиоти" - че гласуват без пари, докато чуждите предатели получават между 500 хиляди и 3 милиона лева за гласа си.

"Ние да не сме втора ръка хора, роби някакви, Киро ще плаща по 2 апартамента в София на изменниците на Слави, а за нас - нищо", коментирал млад депутат от партията. Мнението му било масово споделено.

Съответно - била направена подписка до премиера, за това и депутатите на ПП да получат същите суми като "всеки чужд депутат, присъединил се към "борбата с мафията".

За да не се стигне до разкол и сред самите "кировисти", са активирани службите, които са прекъснали всякаква връзка на редовите депутати от парламентарната група с медиите. Междувременно, властта преговаря с бунтовниците и се опитва да ги убеди, че всичко се прави, за да се "пребори олигархията на ГЕРБ и ДПС".

Бедата е, че според слуховете, мизата доста расте. В началото се говореше за половин милон на депутат, сега вече се чуват суми до 3 милиона, за да излезе някой и да каже, че е разочарован от Слави Трифонов, който бил "предал избирателите си".

"Поне 500 бона на човек, иначе ще видите отцепници и от ПП", били твърди бунтовниците.

ПП има 67 депутати, така за да са сигурни в тази част от поддръжката си, Киро и Асен ще трябва да намерят 33,5 милиона лева.

Засега не е ясно ще има ли пари за депутатите от Демократична България и БСП. Не е изключено и Христо Иванов и Корнелия Нинова, също да бъдат притиснати...

 

Г.Н.
(Тази "новина" е художествена измислица, политически фейлетон, опитващ се да осмее обективно случващите абсурди в настоящата българска политика. Заглавието на сайта е "Гъдел Нюз" - не се ядосвайте, а се забавлявайте... А ако харесвате Добри Божилов като писател, книгите му следват...)