Путин с тежко рамо за Малинов - предложи го за орден "Петър I", прави го почетен член на Руската академия на науките

2 дни преди изборите, лидерът на русофилските движения у нас - Николай Малинов, получи сериозно "рамо" от Русия. Ходът очевидно има за цел да сложи точка на споровете кой е приятелят на Путин у нас, и да прекрати разпокъсването на русофилския вот.
Малинов е предложен на най-високия руски орден - "Петър I". Сега предложението трябва да се гласува в Държавната дума, където обаче партията на Путин също има огромно мнозинство, и промени не се очакват.

Малинов е удостоен също с "почетно членство" в Руската академия на науките.
Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, Европа има нужда от лидери, които възприемат Русия като приятел, какъвто тя е, и винаги е била. Владимир Путин горещо подкрепя идеята за Европейски съюз - в началния му вид - "От Атлантика до Урал" - извечната мечта на великите европейски лидери като Шарл Де Гол.
Според Малинов, ЕС и Русия трябва да бъдат заедно. ЕС може да помогне с технологии и инвестиции, а Русия - с достъп до ресурси, и се ефективната си армия, която може да спре миграцията и да е защита пред тероризма, и всякакви подобни посегателства. Това изначално изглежда супер изгодна взаимна сделка, но по неясни причини, не се случва.
След като бъде гласуван, орденът вероятно ще бъде връчен тук в Руското посолство. Малинов има забрана от Иван Гешев, да пътува в чужбина, защото бил руски шпионин, и го разследват. До момента, никакъв шпионаж не е доказан, това е една от многобройните пропагандни акции на главния прокурор.
Ходът на Путин очевидно е добре премерен, защото 2 дни преди изборите, вероятно праща Политическа парти Русофили за Възраждане на отечеството, над 4%. Тя е с №2...

 

Г.Н.