Костадин Костадинов забрани на членове и избиратели на "Възраждане", да четат новата книга на Добри Божилов...

Новата супер-звезда в Парламента - Костадин Костадинов, използва подсиления си политически авторитет, за да отвърне мощно на свой противник и критик.

В едно от първите си нареждания след като стана парламентарно представена сила, Костадинов издаде "препоръки" до всички членове и избиратели на "Възраждане", да избягват книгите на Добри Божилов. Препоръките са по устав "пожелателни", но ако някой оспори волята на Председателя, ще си има сериозни проблеми.

"Божилов е непочтен тип, долен манипулатор. Винаги е пречел на "Възраждане", от завист че ние успяваме, и ще спасим България. А той служи на Сорос и на американското Посолство, и поддържа гей-браковете и разпада на обществото", пише в партийното "окръжно" Костадинов.

"Това не е литература, а пропаганда. Аз чета много книги и знам каква е истинската литература. Когато не е истинска, това са просто драсканици, които трябва да бъдат горени и унищожавани. Не четете тези пасквили", добавя той...

Самият Божилов наистина е противник на Костадинов, точно с огледални мотиви - критикува формалния му развод с жена му, случил се след получаването на партийна субсидия, и скоростното придобиване на нови имоти от нея. Също така, двамата се скараха, след като Костадинов не изпълни обещанието си да се откаже от субсидията, а започна да я усвоява под различна форма. Преди това двамата бяха съмишленици във "Възраждане"...

Интересното е, че самите книги всъщност са със силно патриотична насоченост, те се обръщат към миналото и величието на българите, вкл. в тъмни периоди като турското робство. Божилов ползва именно термина "турско робство", и не се съобразява с официалните догми. Няма и никакви връзки със Сорос или с хомосексуалната общност, дори често е блокиран във фейсбук, заради хомофобски изказвания.

Предстоящата нова книга на Божилов - "Сказанието", вече предизвика дискусии в Интернет, и голям брой ранни записвания. Очаква се тя да излезе до края на ноември. Прочелите я авансово, я окачествяват като "най-добрата от всичките му книги до момента". Тя е трета от серията за Задругата, но е нещо като предистория, т.е. може да се чете и самостоятелно, и като първа.

Основната аудитория на тези книги са именно патриотично настроените избиратели, и вероятно Костадинов се притеснява от прекомерното влияние на Божилов сред тях.

"Задругата" стана втората най-продавана книга на 2019-та, а продължението и "Заветът" - четвърта за 2020-та. В Топ 10 е и романът за ранния социализъм "Девети", в който Тодор Живков е положителен герой, а онзи строй е представен в добра светлина.

Очаква се обаче "Сказанието" да задмине всичко...

Потърсен за коментар, Божилов каза, че всеки партиен лидер има право сам да избира как да командва eлектората си, и че не смята да променя отношението си към "Възраждане".

"Ако Костадинов подари на държавата една къща и 2 апартамента, можем отново да разговаряме за почтеност и спасяване на България. Докато тези имоти са негови, това са типичните "патриоти" от едноименното стихотворение на Христо Ботев", коментира авторът.

Новата книга на Божилов е на ранни заявки в няколко сайта:

Store.bg

Книги от класа 


Г.Н.

(Тази "новина" отговаря на профила на изданието, описан в главата му)