Ако г-н Макрон се качи на Айфеловата кула, и три пъти извика: "Жана Д`Арк не е французойка", незабавно вдигам ветото...

Никакъв натиск - нито европейски нито американски, нито от Светия Дух дори, не може да накара България да отстъпи по въпроса за Македония.

Това коментира току-що Президентът Румен Радев, в отговор на оповестеното писмо на френския държавен глава, с което иска до 14 декември споровете да приключат, и на 31 декември Скопие да започне преговори.

"200 хиляди българи са загинали за Македония. Аз няма да се изплюя на имената им, само защото в Европа не искат да разберат за какво става дума. Или не им е изгодно да разберат. Апропо, хаосът и трагедиите на Балканите, са продукт на политиката на същите тези държави, които сега ни притискат.", добави Радев.

В момента няма абсолютно никакъв прогрес в преговорите. Македония вече даде "заден" дори от микроскопичната си идея да впише българите в Конституцията. Парадоксално, но основната част от населението на тази страна е с български корени, а те единствени не са вписани. Вътре има какви ли не екзотични народности.

"Има един единствен начин Македония да започне преговори тази година. Това е ако г-н Макрон даде личен пример в пренебрегването на националните икони. Ако той се качи на Айфеловата кула, и извика три пъти "Жана Д`Арк не е французойка", тогава на мига вдигам ветото", каза Радев.

Орлеанската Дева е абсолютна национална светиня във Франция, тя е накакъв еквивалент на това да признаем измислената македонистката теза, че Гоце Делчев не е българин.

Г.Н.

(Тази "новина" отговаря на профила на изданието, посочен в главата му)