23 посланици на НАТО поискаха от премиера за спре нова книга - хвалела социализма, и представяла Русия в позитивна светлина...

Група от 23 посланици от НАТО изпратиха отворено писмо до служебния премиер, за това да бъде спряно разпространението на нова книга, която се изразява положително за социализма, и представя Русия в добра светлина в историята ни.
Според посланиците, които се появават дни, след подобно искане от Херо Мустафа, текстът не съответства на историческите факти, а много хора са склонни да приемат художествените творби като истина. Това щяло да навреди на "преборването с митовете, наложени през комунизма".
Книгата се казва "Девети", неин автор е Добри Божилов, който натрупа известност с бестселърите "Задругата" и "Заветът".
Тя се намира в книжарниците и он-лайн магазините, и интересът вече е огромен. Единствената книга, която има фен клуб със стотици членове в него, преди да е публикувана.
Според автора, случващото се в момента в историческата наука и образованието, е опасен процес на измисляне на нова история и промиване на мозъците на подрастващите. Книгата е опит да се противодейства.
Посланиците се надяват на поддръжката на Министерството на образованието, което провежда последователна политика по пренаписване на учебниците по история, и изкарването на комунизма като злокобен период, в който няма нищо добро. Което е чиста лъжа.
Според автора, идва краят на 30 години пропаганда срещу социализма. "Това е 99% позитивен период, променил е живота на милиони хора. Преди 1944 г. не сме имали ток и течаща вода в селата, където са живеели 80% от хората. В градовете в разкош е живял малък елит, а всички останали са му прислугвали, срещу мизерно заплащане. Полицията е биела БЪЛГАРСКИ деца, защо са стоели пред кръчмите да ядат огризките. Социализмът променя всичко това. Осигурява безплатни здравеопазване и образоване, работа за всички, сигурност, и сериозен възход, стигащ дори до Космоса. Абсурд и измама е това да се крие, и да е представя само с лагерите..." - коментира Божилов.
"Усилието на цяло поколение учени може да бъде зачеркнато, ако се позволи на масово ориентирана литература да се разпространява и да внушава неверни послания. Малко хора четат научните студии и дисертациите, но хиляди могат да прочетат подобна книга. След това истинската наука ще се бори с години с последствията. За да не се стига до това, държавата трябва да не намеси и да не позволява подобни публикации..." - пише в писмото.
Премиерът по принцип не може да спира книги, освен при извънредно положение и застрашена национална сигурност. В случая подобна заплаха няма, а НАТО се приема от повечето българи, като терористична организация за налагане на колониалната власт над България.
Поради тази причина, не е ясно дали в предизборна ситуация, правителството ще рискува силно непопулярни мерки. Но засега официален отговор няма.
Книгата може да се намери в книжарниците и он-лайн ТУК:
Лексикон
Ozone.bg  

Г.Н.
(тази "новина" отговаря на профила на изданието, представен в главата на сайта)

 

5 коментара:

 1. Това е скандално вмешателство, което не бива да се допуска! Да си взимат извратените ценности и да се махат в извратените си държави, където в момента се опитват да узаконят педофилията! Марш вън от България всички промити мозъци, фашисти и окупатори!

  ОтговорИзтриване
 2. Остава само като хитлеристите да заповядат и да се изгори. Как си позволяват да искат такова нещо?!

  ОтговорИзтриване
 3. Добри Божилов пише: "Преди 1944 г. не сме имали ток и течаща вода в селата, където са живеели 80% от хората. В градовете в разкош е живял малък елит, а всички останали са му прислугвали, срещу мизерно заплащане. "
  Защо обаче по същото време, преди 1944г. България е първа по национален доход на глава от населението, с една организирана и дисциплинирана нация, а за 40 години отидохме на последно място и като резултат от тази "хубава" власт имама едни граждански-морално разрушени поколения, тарикътът Добри Божилов, извистно ми от форума на Медияпул комуне, не споменава...

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. България е първа по национален доход на глава от населението - всред Блаканските страни...

   Изтриване
  2. Можете да прочетете някои книги за онова време - напр. "Тютюн", за да видите с какво сме се сравнявали на Балканите. Гръцките жени са се продавали за 1 кършей хляб. Между другото - Гърция има серия държавни фалити, още от освобождението си през 30-те години на 19 век. Така че - сравнени с Гърция и Сърбия, сигурно сме били по-добре.

   Но номинално - не е така. Мизерията е невиждана, за 90% от народа, това е било ужасно. Дядо ми е дощъл на 14 години в София да работи, за да помага на изхранването на семейството. Днес на 14 мислим за гимназии и кандидатстване. Баба ми е от богато селско семейство. Втори по имоти в селото. Влезли с бой в ТКЗС-то. Най-богатите - до 50-те, не са виждали чаршафи! Представете си къде са били бедните.

   Социализмъг е огромен скок. Много го оплюха наследниците на някогашните богаташи, но истината е, че те са били много малко - под 1% от народа, и повечето - около държавната трапеза - псевдо бизнесмени, генерали, министри, депутати и пр. Нещо като сега.

   През 1989 г. сме достойна страна. Не приписвайте погрома после на социализма. Сега сме зле, защото се върнахме към глупостта от прези 1944.

   Изтриване

Кажете си мнението...