23 посланици на НАТО поискаха от премиера за спре нова книга - хвалела социализма, и представяла Русия в позитивна светлина...

Група от 23 посланици от НАТО изпратиха отворено писмо до служебния премиер, за това да бъде спряно разпространението на нова книга, която се изразява положително за социализма, и представя Русия в добра светлина в историята ни.
Според посланиците, които се появават дни, след подобно искане от Херо Мустафа, текстът не съответства на историческите факти, а много хора са склонни да приемат художествените творби като истина. Това щяло да навреди на "преборването с митовете, наложени през комунизма".
Книгата се казва "Девети", неин автор е Добри Божилов, който натрупа известност с бестселърите "Задругата" и "Заветът".
Тя се намира в книжарниците и он-лайн магазините, и интересът вече е огромен. Единствената книга, която има фен клуб със стотици членове в него, преди да е публикувана.
Според автора, случващото се в момента в историческата наука и образованието, е опасен процес на измисляне на нова история и промиване на мозъците на подрастващите. Книгата е опит да се противодейства.
Посланиците се надяват на поддръжката на Министерството на образованието, което провежда последователна политика по пренаписване на учебниците по история, и изкарването на комунизма като злокобен период, в който няма нищо добро. Което е чиста лъжа.
Според автора, идва краят на 30 години пропаганда срещу социализма. "Това е 99% позитивен период, променил е живота на милиони хора. Преди 1944 г. не сме имали ток и течаща вода в селата, където са живеели 80% от хората. В градовете в разкош е живял малък елит, а всички останали са му прислугвали, срещу мизерно заплащане. Полицията е биела БЪЛГАРСКИ деца, защо са стоели пред кръчмите да ядат огризките. Социализмът променя всичко това. Осигурява безплатни здравеопазване и образоване, работа за всички, сигурност, и сериозен възход, стигащ дори до Космоса. Абсурд и измама е това да се крие, и да е представя само с лагерите..." - коментира Божилов.
"Усилието на цяло поколение учени може да бъде зачеркнато, ако се позволи на масово ориентирана литература да се разпространява и да внушава неверни послания. Малко хора четат научните студии и дисертациите, но хиляди могат да прочетат подобна книга. След това истинската наука ще се бори с години с последствията. За да не се стига до това, държавата трябва да не намеси и да не позволява подобни публикации..." - пише в писмото.
Премиерът по принцип не може да спира книги, освен при извънредно положение и застрашена национална сигурност. В случая подобна заплаха няма, а НАТО се приема от повечето българи, като терористична организация за налагане на колониалната власт над България.
Поради тази причина, не е ясно дали в предизборна ситуация, правителството ще рискува силно непопулярни мерки. Но засега официален отговор няма.
Книгата може да се намери в книжарниците и он-лайн ТУК:
Лексикон
Ozone.bg  

Г.Н.
(тази "новина" отговаря на профила на изданието, представен в главата на сайта)

 

6 коментара:

 1. Това е скандално вмешателство, което не бива да се допуска! Да си взимат извратените ценности и да се махат в извратените си държави, където в момента се опитват да узаконят педофилията! Марш вън от България всички промити мозъци, фашисти и окупатори!

  ОтговорИзтриване
 2. Остава само като хитлеристите да заповядат и да се изгори. Как си позволяват да искат такова нещо?!

  ОтговорИзтриване
 3. Добри Божилов пише: "Преди 1944 г. не сме имали ток и течаща вода в селата, където са живеели 80% от хората. В градовете в разкош е живял малък елит, а всички останали са му прислугвали, срещу мизерно заплащане. "
  Защо обаче по същото време, преди 1944г. България е първа по национален доход на глава от населението, с една организирана и дисциплинирана нация, а за 40 години отидохме на последно място и като резултат от тази "хубава" власт имама едни граждански-морално разрушени поколения, тарикътът Добри Божилов, извистно ми от форума на Медияпул комуне, не споменава...

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. България е първа по национален доход на глава от населението - всред Блаканските страни...

   Изтриване
  2. Можете да прочетете някои книги за онова време - напр. "Тютюн", за да видите с какво сме се сравнявали на Балканите. Гръцките жени са се продавали за 1 кършей хляб. Между другото - Гърция има серия държавни фалити, още от освобождението си през 30-те години на 19 век. Така че - сравнени с Гърция и Сърбия, сигурно сме били по-добре.

   Но номинално - не е така. Мизерията е невиждана, за 90% от народа, това е било ужасно. Дядо ми е дощъл на 14 години в София да работи, за да помага на изхранването на семейството. Днес на 14 мислим за гимназии и кандидатстване. Баба ми е от богато селско семейство. Втори по имоти в селото. Влезли с бой в ТКЗС-то. Най-богатите - до 50-те, не са виждали чаршафи! Представете си къде са били бедните.

   Социализмъг е огромен скок. Много го оплюха наследниците на някогашните богаташи, но истината е, че те са били много малко - под 1% от народа, и повечето - около държавната трапеза - псевдо бизнесмени, генерали, министри, депутати и пр. Нещо като сега.

   През 1989 г. сме достойна страна. Не приписвайте погрома после на социализма. Сега сме зле, защото се върнахме към глупостта от прези 1944.

   Изтриване
 4. 1962 гидина след завършване на средно техническо образование започнах работа в МК „Кремиковци“ като технически ръководител със заплата 120 лева. В цяла Бъкгария кипеше от строежи на фабрики, заводи, електроцентрали.язовири, училища, институти, жилища на поносими цени и нисколихвен кредит. Здравеопазване,обучение, краткосрочни (професионални)занаятчийски курсове... всичко НЕЗПЛАТНО! След 1989 година окрадоха, разбиха, подариха всичко постигнато!

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...