Дж.Карано: "Да си републиканец днес е като да си "евреuин по време на Холокостa"... Уволниха я...

"Девети"  от Добри Божилов
 Актрисата Джина Карано, изиграла ролята на Кара Дън в сериала The Mandalorian, няма да се завърне във вселената на "Междузвездни войни". От Lucasfilm излязоха с позиция, с която потвърждават, че вече не работят с актрисата, а причината най-вероятно е неин коментар в Instagram, че да си републиканец днес е като да си "евреин по време на Холокоста".
"Джина Карано в момента не работи за Lucasfilm и няма планове да работи в бъдеще", коментират от филмовата компания, която стои зад успешния франчайз, пред The Hollywood Reporter.
Карано публикува спорното мнение във вторник вечерта в профила си в Instagram. Впоследствие публикацията беше изтрита, но скрийншот с нея обикаля социалните мрежи и дори доведе до засилване на онлайн кампанията #FireGinaCarano ("Уволнете Джина Карано").
Макар да не е ясно дали Lucasfilm прекратяват взаимоотношенията си с Карано именно заради последните ѝ коментари в Instagram и последвалото недоволство, следва да се отбележи, че говорителят на компанията коментира и изказванията на актрисата.
"Нейните публикации в социалните мрежи, които очернят хора на база техните културни и религиозни идентичности, са отвратителни и неприемливи", посочва се още в официалното становище пред THR.
Карано е част от актьорския състав на The Mandalorian още от първия сезон на хитовия сериал, излъчван в стрийминг платформата Disney+. Тя играе Кара Дюн - бивш имперски войник, която застава на страната на главния герой Дин Джарин, а впоследствие се превръща дори в шериф, работещ за Новата Република.
The Mandalorian се превърна в огромен хит за Lucasfilm и "Дисни", а вече се обявени редица странични проекти, свързани със сериала. Един от тях е шоуто Rangers of the New Republic, в който героинята на Карано потенциално можеше да има основна роля.
Не за пръв път Карано предизвиква спорове в интернет със своите политически възгледи. Сред публикациите ѝ в Twitter от миналата година са такива, в които осмива задължителното носене на маски и спекулира с легитимността на президентските избори в САЩ.
В свои туитове тя се шегува, че лидерите на Демократическата партия в САЩ скоро ще препоръчат на американците да носят и маски за очи, за да не виждат "какво наистина се случва". В друга своя публикация актрисата намеква, че изборите за президент са били манипулирани и призовава за нови закони, които да предотвратят това.
Карано е бивш боец по смесени бойни изкуства и е имала мачове за ММА промоциите Strikeforce и EliteXC. Появявала се във филма Haywire на Стивън Содърбърг, екшъна "Бързи и яростни 6" (2013 г.) и комиксовия "Дедпул" (2016 г.).

 

Източник: УебКафе