Горбачов похвали Камала Харис като "млад, перспективен лидер", който ще преустрои САЩ...

"Девети"  от Добри Божилов
Михаил Горбачов - последният ръководител на СССР, и автор на "перестройката", похвали американкия вицепрезидент Камала Харис, като я нарече  "млад, перспективен лидер, който ще преустрои САЩ"...

Това той направи в интервю за руското издание "Спутних-V21".

Интервюто, по принцип, беше за смяната на властта в САЩ и трябваше да е повече насочено към Джо Байдън. Но Горбачов изненада всички с твърдението:

"Г-н Байдън е достоен човек, но е доста възрастен. Това не е лошо, но си има природни закони. Той изглежда по-скоро като някакъв "преход" - към по-младата Камала Харис. При нас също се случи нещо подобно. Знаете, че имахме двама доста възрастни ръководители - Андропов и Черненко. Те изкараха доста кратко, след което бях издигнат аз - като по-млад и енергичен водач, който да промени системата. Мисля, че същото става в САЩ".

Горбачов е избран начело на КПСС, когато е на 54 години - през 1985 г. Само 6 години по-късно, в резултата на неговите реформи, СССР изчезва като държава.

Камала Харис в момента е на 56 години. Счита се, че до година или две, тя ще заеме поста на Байдън, който и сега едва диша, и има чести проблеми с яснотата на мисълта си.

Подобно на Горбачов, и тя е радикална реформаторка, и възнамерява да прокара екстремни либерални промени, в полза на гейове, джендъри, малцинства, да ограничи притежанието на оръжие, и да вдигне данъците.

Горбачов е уверен, че САЩ имат нужда от промени, те са "суперсила", която е "загубила ориентация", подобно на СССР през 80-те. Той вярва, че Харис ще се справи...

Г.Н.

(Тази новина отговаря на профила на изданието, посочен в главата му)